Štýl

Ženy z celého sveta radia, ako byť krásna: Triky žien spoza hraníc

"Slovenky prichádzajú stále s novými a novými tipmi, ako byť krásnymi. Spoznajte triky žien spoza hraníc. "

Diana Vaculová, 2. januára 2015 14:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP


Každá krajina má svoju históriu, zvyky, tradície. Je vždy niečím špecifická a zaujímavá. To platí aj pre ženy v jednotlivých štátoch či mestách. Každá z nich má istý šmrnc a krásu. Tak prečo o nich nezistiť viac a nenaučiť sa niečo iné, než čo nám od mlada vtĺka do hláv naše okolie? Tu je päť tipov, ako byť krajšími od žien z celého sveta.

Stop lupinám po austrálsky


Počuli ste už o eukalyptovom a tea tree oleji? Nie? Austrálčanky by vám o nich teda vedeli rozprávať. Pretože práve vďaka nim majú krásne dlhé hrivy bez lupín. A to im stačí len pár kvapiek. Za vyskúšanie to stojí.

Ryža ako ju nepoznáte


Aj vám napadnú pri ryži krásne Číňanky a ich chutné pokrmy? To však nie je všetko. Tento raz prerazila ryža aj do kozmetického priemyslu. Ryžový odvar, ako ho volajú Číňanky, pripravíte skutočne jednoducho aj v pohodlí domova a jeho účinky budú stáť zato. Potrebujete kvalitnú ryžu s označením basmati. Tú dajte klasicky variť po dobu približne dvadsiatich minút. Tekutinu, ktorá zvýši, potom preceďte nechajte vychladnúť a na konci dňa sa ňou v sprche oblejte. Budete žasnúť nad jej antioxidačnými účinkami. No a okrem toho zabraňuje aj tvorbe vrások.
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Zbavte sa kruhov pod očami po španielsky


Zabudnite na známu uhorku napriek tomu, že jej účinky sú vynikajúce. Na škrob z plátkov čerstvých zemiakov jednoducho nemá. Tento trik využívajú Španielky, aby sa zbavili nepekných kruhov pod očami. Okrem tohto účinku aj dokonale vyživuje pokožku na tvári.
Zbavte sa kruhov pod očami. Foto: Očarujúca.sk/Kaja Čemová


Singapur a krajšia pleť


Pochutnala si na nich už nejedna Slovenka. O čom je reč? No predsa o avokáde a papáji. Vďaka maske z nich bude vaša pleť pevnejšia, jemnejšia a s dostatkom živín. No a ak by ste si chceli od dám zo Singapuru nechať poradiť ešte v niečom, potom by ste sa ich mali spýtať na vlasy. Proti lámaniu končekov totiž používajú účinné kokosové mlieko.

Pevné nechty


Zdravé, nelámavé a pevné nechty. Po takých túži mnoho žien, no často ich napriek všetkým možným pokusom nedokážu dosiahnuť. Dámy z Dominikánskej republiky však vynašli vlastný trik, aj keď trochu kuriózny. Budete naň potrebovať priesvitný lak na nechty a cesnak. Ten do neho pokrájate na drobné kúsky a necháte ho niekoľko dní rozkladať sa. Za pomoci občasného pretriasania fľaštičky tento proces urýchlite. Ak sa obávate známeho zápachu, nemusíte sa. Ten totiž bude cítiť len chvíľku po jeho nanesení, no a tie krásne nechty, ktoré potom budeme mať, stoja za to.
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

ODPORÚČAME AJ:
Päť hitov, ktoré túto zimu musíte mať
Buďte stále príťažlivá a krásna: Tri rady ako na to
Už dnes vieme, čo bude fičať v roku 2015
TAKÁTO JE PRAVDA: Muži sa o seba starajú šesťkrát viac ako ženy
Prehľadajte chladničku: Tieto potraviny pomôžu vašim vlasom

Komentáre