Štýl

NEHODA NA PLESE: Róby a obleky si môžete poistiť

"Plesovú sezónu odštartoval už tradične Ples v opere. Aby ste si mohli ples naplno užiť, nezabudnite na „plesové nástrahy“, ktoré môžu na vás čakať. "

Webmagazin.sk, 21. januára 2015 12:00
Ilustračné foto. Foto: TASR


Výber oblečenia, topánok či doplnkov si vyžaduje dôslednú prípravu a dodržanie plesovej etikety. Keď neobľubujete zvýšený adrenalín, plesové oblečenie i doplnky si pripravte v predstihu a nenechajte sa ničím zaskočiť.

Ako „chrániť“ plesové oblečenie, topánky a šperky?


Ak máte vo svojom šatníku drahú róbu, luxusný oblek alebo topánky, ktoré sú vašou srdcovou záležitosťou, môžete si ich nechať tiež poistiť. „Tento typ poistenia realizujeme v rámci poistenia zariadenia domácnosti, kde nie sú potrebné ďalšie nové pripoistenia. Všetky predmety, ktoré presiahnu hodnotu 7 000 EUR sa v poistnej zmluve špeciálne vyznačia,“ hovorí Róbert Koch, zástupca riaditeľa oddelenia poistenia majetku a zodpovednosti UNIQA poisťovne.

V rámci spomínaného poistenia si môžete nechať poistiť aj šperky, pri ktorých rozlišujeme dva parametre. „Šperky do hodnoty 670 EUR môžu byť uložené v akejkoľvek časti nábytku v domácnosti. Klenoty vo vyššej hodnote musia byť uschované v trezore, resp. sejfe“ dodáva Koch.

Čo ak sa poškodí oblečenie počas plesu?


Predstavte si, že ples je v plnom prúde a zrazu pocítite na vašom oblečení trhnutie. Ak vám tretia osoba nedopatrením vstúpi na šaty a nešťastne ich poškodí, nemusíte zúfať. Stačí, ak má vinník uzatvorené poistenie zodpovednosti v rámci poistenia zariadenia domácnosti. A keďže plesy sa realizujú aj za našimi hranicami, poistenie zodpovednosti môžete využiť aj tam. Vzťahuje sa nielen na Slovensko, ale platí aj pre celú Európu.

Poisťovňa myslí aj na podnikateľov, ktorí prevádzkujú predajne - či už ide o klenotníctvo alebo predajňu s plesovými róbami a oblekmi - môžu využiť poistenie majetku pre podnikateľov.

ODPORÚČAME AJ:
V týchto topánkach nespadnete ani na poľadovici
Nie všetko, čo sa vám páči, je ešte IN: Na tieto kúsky zabudnite
Celebrity sa vyfintili, jubilejný Ples v Opere otvoril Rick Astley
Päť dôvodov, prečo musíte používať v novom roku arganový olej
Ženy z celého sveta radia, ako byť krásna: Triky žien spoza hraníc

Komentáre