Hudba a film

Zuzana Smatanová prichádza s novinkou Gravitácia

"Zuzana oslavuje 20. výročie pôsobenia na scéne. Ako inak, tvorivo a pracovne, dokončuje ilustrácie do knižky Peter Nagy pre deti 2, skladá nové piesne."

TASR, 23. mája 2023 11:42
Foto: TASR Jakub Kotian

Speváčka Zuzana Smatanová predstavuje novú skladbu Gravitácia. Je ďalšou novinkou po úspešnom singli Tajomstvo, ktorý celých 15 týždňov v roku 2023 patril medzi desať najhranejších slovenských piesní. TASR informoval manažér Pavol Smolka.

"Pesničku, ako je Gravitácia, som chcela napísať už dávno. Sviežu, tanečnú, ktorá nesie tému lásky a vzájomnej magnetickej príťažlivosti dvoch ľudí. Vznikla u mňa doma veľmi rýchlo, nahrala som pracovné demo a postupne na nej pracovala v štúdiu so šikovnými muzikantmi. Na programingu so mnou spolupracoval Laco Rychtárik, basu mi nahrala Laura Jašková a klávesy Peter Kunzo. O zvuk nahrávky a mix sa tradične postaral Ivan Jombík, o master Boris Sodoma. Celkovú produkciu som si robila sama," hovorí speváčka.

Zároveň dodáva: "V klipe som si chcela spontánne zatancovať a dostať zo seba eufóriu, no režisér Jakub Gulyás, ktorý miluje sci-fi, navrhol, aby sme išli do vesmírnej tematiky. Zohnali sme všetko potrebné, navliekla som sa do skafandra kozmonauta a hrali sme sa. Bolo mi v ňom príšerne teplo, aby sme dokázali vyplniť jeho objem, musela som sa naobliekať do pracovných kabátov 'prešívákov'. Už pri prvých záberoch som sa spotila až tak, že som sa musela ísť domov prezliecť. Natáčali sme na troch lokáciách a zabralo nám to celkovo dva dni."

Zuzana oslavuje 20. výročie pôsobenia na scéne. Ako inak, tvorivo a pracovne, dokončuje ilustrácie do knižky Peter Nagy pre deti 2, skladá nové piesne. V Žiline 25. mája otvorí novým koncertným programom tohtoročnú nabitú open-air sezónu a spolu s hosťami už chystá aj svoj výročný koncert, ktorý sa uskutoční 27. októbra v bratislavskom Stars auditóriu.



Gravitácia videoklip:



Komentáre