Hudba a film

Začiatok februára bude na návštevník.online patriť ženským hrdinkám

"Tento týždeň môžete navštíviť online predstavenia Bačova žena, Édith Piaf, Mata Hari, pôvodný slovenský muzikál Madamme de Pompadour, či balet Angelika."

TASR/Webmagazin.sk, 1. februára 2021 19:16
Diana Mórová v titulnej úlohe hry Ivana Stodolu Bačova žena. Foto: Martin Geišberg, FB Činohra SND

Portál Návštevník.online má v prvý februárový týždeň na programe spolu trinásť divadelných, či tanečných predstavení. Väčšina s nich sa venuje silným ženským príbehom a ich hrdinkám.

V pondelok 1. februára je na programe predstavenie Štátneho divadla Košice Sára Salkházi. Príbeh Sáry Salkházi je bytostne spätý s Košicami. Žena s rukami vo vreckách, ako sa aj sama nazýva, sa do dejín mesta vpísala nezmazateľným znakom. Sára Salkházi bola intelektuálka z dobrej a zabezpečenej rodiny. Žila bohémskym životom novinárky, ale prešla veľkým prerodom a stala sa z nej mučeníčka viery. Jej silné sociálne cítenie, láskavosť i zvedavosť sa prejavovali v každom konaní, v práci, v záujmoch i písaní. Články, ktoré písala táto dievčina pod menom Sifax, ľudia oduševnene čítali a diskutovali o nich. Jej život ukončila nacistická guľka.

V utorok 2. februára si diváci môžu vybrať hneď z troch rôznych predstavení. Činohra SND uvádza klasickú slovenskú drámu antických rozmerov Bačova žena, o žene medzi dvomi mužmi, v hlavných úlohách s Dianou Mórovou, Alexandrom Bártom a Jánom Koleníkom. V tom istom čase uvádza divadlo Nová scéna pôvodný slovenský muzikál Madamme de Pompadour so Sisou Sklovskou v titulnej úlohe. Do tretice je v ponuke aj hudobno-dramatické a tanečné dielo o fenomenálnej speváčke a komplikovanej osobnosti Édith Piaf v podaní súboru Štátnej opery v Banskej Bystrici.

Divadlo Nová scéna prinesie ešte tento týždeň dva pôvodné slovenské muzikály. Vo štvrtok 4. februára to bude Mata Hari a v sobotu 6. februára muzikál Mária Terézia #Posledná milosť. Slovenské národné divadlo ponúkne v nedeľu 7. februára balet Eugena Suchoňa Angelika.

Okrem toho môžete za cenu jednej vstupenky tento týždeň online vidieť aj SND predstavenie Pred západom slnka, operetu Netopier, či operu Macbeth v podaní súboru Štátneho divadla Košice.
Kompletný program a vstupenky nájdete na protáli navstevnik.online.

Komentáre