Hudba a film

VIDEO: Korben Dallas vydávajú album Deti rýb na vinylovej platni

"Kapela sa pripravuje aj na jesenné turné Korben Dallas – Deti rýb. "

TASR, 14. septembra 2022 12:07
Na archívnej snímke spevák kapely Korben Dallas Juraj Benetin. Foto: TASR - Martin Palkovič

Skupina Korben Dallas vydala vo februári tohto roku album Deti rýb. Vyšiel na CD a v digitálnej forme. Nahrávka, o ktorej mastering sa postaral Tomáš Sloboda a Majo Džubák zo Smile 4U Records, prichádza o pol roka neskôr aj ako vinylová platňa. Oficiálny dátum vydania je 16. september a kapela ju so sebou vezme aj na jesennú časť svojho turné. TASR informoval manažér kapely Matúš Németh.

"Najčastejšia otázka, ktorú na koncertoch dostávame, je, kedy už budeme mať vinylovú platňu. Tak teraz je tu," hovorí spevák Juraj Benetin. Hoci Korben Dallas vydali už osem štúdiových nahrávok, zatiaľ žiadna nevyšla na LP. "Bola to absolútna podmienka Tomáša Slobodu, keď sme ho oslovili na produkovanie a mixovanie albumu Deti rýb. Tomáš je známy svojou láskou k vinylom a sme radi, že nás prinútil konečne sa rozhýbať."

Korben Dallas zároveň predstavujú nové video, autorkou klipu k pesničke Dvere je dlhodobá spolupracovníčka skupiny Lucia Halmová, režisérka klipov k piesňam Sen a Konečně, ktoré kapela nahrala s Anetou Langerovou.

"Pri vzniku albumu Deti rýb sme ju oslovili na väčšiu kolaboráciu, keďže sa nám páči jej autorský rukopis," hovorí bubeník Ozo Guttler a dodáva: "Pôvodne mala nakrúcať živé nahrávanie platne. K tomu pre covid nakoniec, žiaľ, neprišlo, ale Lucia namiesto toho spravila plnohodnotné klipy k viacerým skladbám."



Kapela sa pripravuje aj na jesenné turné Korben Dallas – Deti rýb. Začínajú ho 23. septembra v Nitre, ďalšími zastávkami budú v októbri Bratislava, Martin, Skalica, v novembri potom Praha, Ostrava, Prešov a Michalovce.

"Už sa nevieme dočkať naspäť do klubov. Letné festivaly sú super, ale predsa len sme klasická klubová kapela a dnu medzi svojimi fanúšikmi sme najviac vo svojom živle. Dva roky sme nemohli hrávať vnútorné koncerty pre živé publikum, mimoriadne si to teraz užívame. Navyše na jeseň navštívime aj miesta, kde sme ešte nikdy nehrali, alebo sme tam boli pred viacerými rokmi," hovorí basgitarista Lukáš Fila.

Komentáre