Hudba a film

Večný Jožo alebo ako som stretol hviezdu. Do kín prichádza nový film

"Slávnostné premietanie filmu za účasti tvorcov sa uskutoční 6. mája o 20.00 h v bratislavskom Kine Lumiére a 7. mája v kine Úsmev v Košiciach."

TASR, 5. mája 2022 8:45
Na snímke Jožo Ráž počas koncertu so skupinou Elán. Foto: TASR František Iván

Večný Jožo alebo ako som stretol hviezdu je názov koprodukčného česko-slovenského filmu dokumentaristu Jana Gogola ml. Podľa tvorcov netradičný situačný dokuportrét vypovedá o komplikovanom osobnom vesmíre Joža Ráža, lídra historicky najpopulárnejšej "československej" pop-rockovej skupiny Elán.

"Ide o filmové stretnutie s kresťanským budhistom veriacim v komunizmus," približuje snímku Silvia Učňová Kapustová z distribučnej spoločnosti Filmtopia. Portrét podľa jej slov vznikal desať rokov a nakrúcali ho na nečakaných miestach a v otvorených situáciách.

Dokumentárna snímka vznikla v koprodukcii spoločnosti Cireal production a Punkchart films. Slávnostné premietanie filmu za účasti tvorcov sa uskutoční 6. mája o 20.00 h v bratislavskom Kine Lumiére a 7. mája v kine Úsmev v Košiciach.

Distribučná spoločnosť ďalej avizuje, že hlavný protagonista filmu Jožo Ráž, ktorý sa posledné roky stiahol z verejného života, sa na premietaní nezúčastní. O filme napísal svoje vyjadrenie, v ktorom film Večný Jožo alebo ako som stretol hviezdu označil za poctivý smutný príbeh. "Ale podobne ako ja, nesie v sebe nádej. Pán Jan Gogola ml., režisér filmu, je veľmi schopný, poctivý a čestný človek. Ďakujem mu srdečne za to, ako sa projektu venoval," dodal Ráž.







Komentáre