Hudba a film

V Prešove chystajú festival HELFEST pod taktovkou kapely Heľenine Oči

"Priaznivci dobrej muziky sa môžu tešiť na skvele vyskladaný hudobný program a kopec zábavy. Organizátori podujatia zverejnili ďalšiu várku mien, ktoré sa návštevníkom podujatia predstavia."

TASR, 17. februára 2023 12:54
Na snímke koncert skupiny Helenine Oči počas Dobrého festivalu v Prešove 18. júna 2022. Foto: TASR Veronika Mihaliková

Slovenská kapela Heľenine Oči, ktorá teší sa veľkej priazni fanúšikov, má opäť niekoľko dôvodov na radosť. Temperamentní chalani z východu, na čele so spevákom Martinom Mihalčínom, sa tešia čerstvej nominácii, prestížnej českej hudobnej ceny Anděl, kde so štúdiovkou Cirkus 22 zabojujú o titul Slovenský album roka.
Ďalšou skvelou novinkou je, že kapela aktuálne pracuje na výberovke k svojim 25-tym narodeninám, ktoré bude oslavovať v roku 2024. Tento nosič plánujú Heľenine Oči vydať aj na LP, chalani tiež mienia usporiadať aj veľkolepú narodeninovú párty. Veľkej oslave štvrťstoročnice však bude prebiehať jedna skúšobná. A to tento rok, prostredníctvom úplne nového hudobného festivalu HELFEST.

2. septembra 2023 bude z prešovskej Delne počuť výbornú muzičku, ktorá bude znieť až zo šiestich rôznych pódií. Po prvých ohlásených interpretoch, organizátor HELFESTU a líder Heľeniných Očí, Martin Mihalčín prezradil ďalšiu várku účinkujúcich, ktorí sa upísali nevšednému festivalu. S novými menami spevák zároveň priblížil, čo môžu návštevníci podujatia očakávať od jednotlivých stageov.
Foto: HELFEST

„Na pilotný ročník festivalu HELFEST sme si pripravili hneď niekoľko stageov. Prvý z nich sme sa rozhodli zaplniť čisto slovenskými interpretmi. Spomeniem domácu kapelu HEĽENINE OČI, ktorá si tento festival organizuje a našich kamarátov z kapely HORKÝŽE SLÍŽE. Z novo doplnených zverejnených interpretov spomeniem úspešnú reggae kapelu MEDIAL BANANA a slovenskú punkrockovú legendu SLOBODNÁ EURÓPA. Na tomto pódiu taktiež uvidíte nitriansku kapelu BIJOUTERRIER s charizmatickou speváčkou Zitou Rigondeaux,“ predstavil šéfko Heľeniných Oči niekoľko ďalších interpretov, ktorí zahrajú na hlavnom pódiu.

Ku každému z pódií/stanov pripravujú Heľenine Oči, spolu s partnermi festivalu, rôzne zábavné zóny. „Dúfame, že v najbližšom čase ich budeme vedieť predstaviť. Každopádne chceme všetkých 2.9.2023 pozvať do Prešova na festival HELFEST. Robíme všetko pre to, aby sme pre vás pripravili profesionálne zorganizovaný festival a krásny, ale nevšedný zážitok. Tak po našom,“ odkazuje hlas Martin Mihalčin.

Komentáre