Hudba a film

V hlavnom meste vystúpi balet Charkovského národného divadla

"Charkovský baletný súbor vystúpi pre odídencov z Ukrajiny, ako aj ľudí, ktorí sa podieľajú na ich podpore, bez nároku na honorár."

TASR, 19. februára 2023 10:22
Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

V Divadle P. O. Hviezdoslava v hlavnom meste sa v stredu 22. februára uskutoční koncert sólistov a tanečníkov baletu Charkovského národného divadla opery a baletu Mykoly Lysenka. Podujatie pripomína "smutné prvé výročie" napadnutia Ukrajiny Ruskom.

"Je pre mňa cťou, že môžeme spoločne vyjadriť podporu občanom vojnou sužovanej Ukrajiny. Rovnako apelovať, že sloboda a nezávislosť každej jednej krajiny je dôležitá," povedal Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorý je hlavným organizátorom podujatia. Pripomenul v tejto súvislosti pomoc samosprávneho kraja ukrajinským utečencom, napríklad vo forme dvoch všeobecných ambulancií, ktoré pre nich BSK otvoril v Zdravotnom stredisku na Rovniankovej ulici v bratislavskej Petržalke.

Charkovský baletný súbor, ktorý našiel útočisko v humanitnom centre v Gabčíkove, vystúpi pre odídencov z Ukrajiny, ako aj ľudí, ktorí sa podieľajú na ich podpore, bez nároku na honorár.

Komentáre