Hudba a film

Take That ohlásili predskokanku koncertu, je ňou Lina Mayer

"Britská formácia Take That si získala srdcia fanúšikov najmä v 90. rokoch."

TASR, včera 13:05
Na archívnej snímke Lina Mayer. Foto: YouTube/SCR

Slovenská speváčka Lina Mayer dosiahla veľký úspech, keď v utorok 15. októbra vystúpi ako predskokanka legendárnej britskej skupiny Take That. Toto ikonické hudobné zoskupenie zavíta prvýkrát na Slovensko a v bratislavskej Tipos aréne odohrá svoj dlhoočakávaný koncert. TASR informovala PR manažérka Andrea Čurná.

Britská formácia Take That si získala srdcia fanúšikov najmä v 90. rokoch. Majú na konte množstvo hitov, akými sú Back for Good, Babe či Relight My Fire. Vydali niekoľko úspešných albumov, ich najnovší počin s názvom This Life vyšiel minulý rok a podarilo sa mu vyšplhať na prvé miesto oficiálnych britských rebríčkov. V Británii vypredávajú jeden koncert za druhým a tentoraz konečne zavítajú aj na Slovensko.

Predskokanom ich koncertu v Bratislave bude domáca speváčka Lina Mayer, ktorú si vybrala priamo kapela Take That. Lina je jednou z najvýraznejších tvárí súčasnej popovej hudby na Slovensku. Je autorkou rádiových hitov ako Personal Sky, ktorý speváčku dostal na popredné miesta rádiových hitparád. Postupne si tak začala získavať pozornosť médií a fanúšikov, o čom svedčí aj rádiové ocenenie Objav roka 2016 a Speváčka roka 2017 Rádia Európa 2 a tiež nominácia na prestížne ocenenie OTO 2020. V apríli 2019 vydala svoj štúdiový album. Ten jej pokrstila formácia Fragile, ktorej je zároveň členkou. Nasledovali ďalšie úspešné rádiové single tentoraz v slovenčine ako Stratená či Vesmír.
Na archívnej snímke skupina Take That a jej frontman Gary Barlow. Foto: TASR/AP

Speváčka pravidelne koncertuje nielen s Fragile, ale aj s vlastnou kapelou a tentoraz sa predstaví aj fanúšikom Take That. "Spievať pred viac ako 8000 ľuďmi nie je málo. Uvedomujem si, že to nie sú moji fanúšikovia, ale fanúšikovia Take That. Som poctená, že si vybrali práve mňa a prijímam túto výzvu s pokorou a veľmi sa na to teším. Budem sa snažiť spraviť čo najlepší opening. Pripravujeme špeciálnu laserovú šou plnú zaujímavých efektov. Okrem mojich najobľúbenejších skladieb zaradím do playlistu aj doposiaľ nezverejnené piesne z pripravovaného albumu, ktorý vychádza čoskoro," hovorí Lina.

Komentáre