Hudba a film

Slovensko z neba ponúkajú piloti a fotografi v novom filme

"Video je jedinečné tým, že obsahuje výlučne letecké zábery a umožňuje vidieť známe miesta pohľadom, aký sa bežne iným ľuďom nenaskytne."

TASR/Webmagazin.sk, 28. decembra 2020 11:32
Na ilustračnej snímke Trenčiansky hrad na leteckom zábere. Foto: TASR Michal Svítok

Piloti a fotografi zo skupiny Slovensko z neba dali dohromady svoje najkrajšie zábery na Slovensko z tohto roku, ale aj z minulosti a vytvorili štvorminútový film, ktorý sprístupnili verejnosti na youtube. TASR o tom informovala Andrea Farkašová, manažérka Slovenského múzea máp, CBS Kynceľová.

"Slovensko fotografujeme už 13 rokov a tento rok sme ho začali vo veľkom aj filmovať. Preto sme sa rozhodli vytvoriť krátky film z najkrajších záberov, ktoré sa nám podarili, a ktoré poteší srdce každého Slováka, ale i Čecha, Poliaka či Maďara, každého, kto má Slovensko rád. Ďakujem hudobnému zoskupeniu Moje Slovensko, ktoré nám umožnilo použiť najkrajšiu verziu piesne Slovensko moje, otčina moja, akú som kedy počul, a tiež Alešovi Muchovi, ktorý výnimočné video zostrihal," konštatoval pilot a letecký fotograf Milan Paprčka.

Okrem známych lokalít ako Vysoké Tatry, Bratislava, Spišský hrad či Dunaj sú vo videu obce, ktoré z neba vyzerajú neobyčajne. Podľa Paprčku zámerom autorov bolo ukázať, že aj tá najobyčajnejšia slovenská obec môže byť klenotom.
"Bol by som rád, keby tam bolo každé zaujímavé miesto na Slovensku a máme ich nasnímané úplne všetky. Ale potom by to video muselo mať hodinu. Možno raz i také urobíme. Verím, že naše video spríjemní ľuďom sviatočné dni," dodal Paprčka.

Komentáre