Hudba a film

Režisér filmu Čierne na bielom koni: Rozosmievať ľudí ma inšpiruje

"Všetko, čo robím, snažím sa postaviť na tom, že je to úsmevné, zábavné, podčiarkol Boroš."

TASR, 16. októbra 2022 10:01
Snímka z filmu Čierne na bielom koni. Foto: YouTube/ Continental film

Režisér, scenárista a producent Rasťo Boroš obohatil slovenskú kinematografiu o žáner romantickej gangsterky. Od štvrtka (13. 10.) je v kinách jeho snímka Čierne na bielom koni, ktorá rozpráva zábavný príbeh zo svojského prostredia južného Slovenska.

"Som človek, ktorý veľmi rád rozosmieva, vyštudoval som scenáristiku," uviedol pre TASR Boroš. Prvým celovečerným filmom, ktorý režíroval, bol Stanko v roku 2015. "Odvtedy som aj režisér. Už ako scenárista som vo svojich scenároch potreboval zabávať, ale nehovorím o nejakom brekeke humore, lacnej zábave, rozosmievať ľudí ma nesmierne fascinuje, inšpiruje a teší. Všetko, čo robím, snažím sa postaviť na tom, že je to úsmevné, zábavné," podčiarkol Boroš. Pripustil, že film Čierne na bielom koni má v sebe skryté veľmi vážne témy. "Otvára témy peňazí a s nimi spojených všetkých necností. Dá sa to rozprávať aj ako dramatický príbeh, ale mňa nebaví nahnať ľudí do kina a potom im pustiť niečo, čo bude ťažké, bude mať v sebe tenziu, v živote sa natrápime dosť bežnými starosťami," dodal režisér.



V jeho romantickej gangsterke stvárňuje Milan Ondrík svojhlavého rimavskosobotského výpalníka Bandyho, ktorý sa zamiluje do krásnej Csilly alias Katona Kitty s tvárou Rebeky Polákovej. A hoci ho odhovára jeho parťák a spolupracovník Lučáno, ktorého si zahral Attila Mokos, Bandy sa rozhodne svoje šťastie v láske skúsiť. Katona Kitty je totiž partnerkou Šaniho Patakiho (Zoltán Mucsi), obávaného pána Lučenca. A práve v Rimavskej Sobote a v Lučenci sa snaží rozbehnúť svoj biznis aj naivný Zsolti (Tomáš Mischura), manžel dobrosrdečnej Janky (Jana Kovalčiková). Do príbehu vstúpi tiež dvojica finančných žralokov z Brna (Petr Vaněk a Tomáš Jeřábek), ktorí hľadajú najvhodnejšieho "bieleho koňa".

"Chcel som rozprávať malomestské príbehy, lebo malomestské prostredie jednak dôverne poznám a na druhej strane bolo vždy pre mňa v niečom naivné a s veľkým komediálnym potenciálom," poznamenal Boroš k filmovej novinke s témami lásky a peňazí. "Mám pocit, že v našej kapitalistickej súčasnosti sú peniaze, či chceme alebo nie, neustále akýmsi zásadným a nevyhnutným stredobodom našich životov. A okrem toho, mám pocit, že pre mnohých ľudí sú peniaze vlastne jediným prvkom, ktorý napĺňa ich životy," uzavrel.

Ak ide o lásku, trochu bolieť to musí. Najmä ak ide o lásku k peniazom - znie motto komediálnej snímky Čierne na bielom koni, ktorú sprevádza skladba Lovestory. Naspievala ju Jana Kirschner s Milanom Ondríkom. Slovenskú gangsterku prináša do kín distribučná spoločnosť Continental film.







Komentáre