Hudba a film

Projekt Fúzie Zuzany Mikulcovej ide do finále

"Zvuková a obrazová podoba všetkých skladieb projektu Fúzie vzniká vždy spolu a naživo. "

TASR, 17. septembra 2021 11:09
Projekt Fúzie Zuzany Miklucovej uzatvára spolupráca s Jakubom Königom (vpravo). Foto: Dominik Janovský

Medzinárodný audiovizuálny projekt Fúzie speváčky a skladateľky Zuzany Mikulcovej dostane už čoskoro finálnu albumovú podobu. Výnimočné hudobné spojenia s Danom Bártom, Barborou Mochowou, Larou Abou Hamdan a Petrom Lipom tesne pred vydaním albumu dopĺňa skladba Můj stín s frontmanom českej skupiny Zvíře jménem podzim, Jakubom Königom.

“Túto Fúziu sme s Jakubom nahrávali na dve etapy. Koniec skladby sme nakrútili v noci a zbytok hneď skoro ráno, aby sme to stihli ešte pred otvorením kaviarne. Mali sme málo možností a času a vyskytlo sa aj veľa okolností, ktoré by nám to nahrávanie mohli pokašlať. Nakoniec to vyšlo a myslím, že celý náš tím si doslova užíva toto lavírovanie v ťažkých podmienkach. Aj preto sú pre mňa Fúzie unikátne a krásne. Vždy z toho máme obrovský a nezabudnuteľný zážitok,” povedala o vzniku novej hudobnej fúzie Zuzana Mikulcová.
Foto: Dominik Janovský

Zvuková a obrazová podoba všetkých skladieb projektu Fúzie vzniká vždy spolu a naživo. Nahrávanie skladby Můj stín prebehlo v kaviarni Styl a interiér v centre Prahy na Vodičkovej ulici. Atmosféru nočno-ranného hudobného stretnutia Zuzany Mikulcovej a Jakuba Königa s hudobníkmi Michalom Šelepom, Gáborom Tokárom a producentom Andrejom Hruškom na obraz zaznamenal a do videoklipu spracoval Dominik Janovský.

Skladba a klip Můj stín vychádzajú spolu s digitálnou verziou albumu Fúzie v piatok 17.septembra 2021. Uvedenie fyzickej podoby albumu, ktorý bude netradične USB prebehne 30. Septembra 2021. Na koncerte v bratislavskom Klube pod lampou ho do života uvedú spolu so sýrskou speváčkou Larou Abou Hamdan, ktorá odohrá aj svoj vlastný minikoncert.

O projekte Fúzie:


Projekt Fúzie je audiovizuálna umelecká reflexia na súčasnú spoločenskú situáciu v otázkach národnostných menšín a narastajúceho extrémizmu a rasizmu. Hudbou ako najuniverzálnejším dorozumievacím jazykom chce búrať pomyselné hranice a spájaním a spoluprácou umelcov vytvoriť nielen hudobnú, ale aj ľudskú a spoločenskú fúziu rôznych kultúr a jazykov.

Komentáre