Hudba a film

Album Labutie piesne trojice Hammel, Varga, Hladík vychádza v reedícii

"Pri nahrávaní albumu sme si hovorili, dúfam, že to nebudú naše labutie piesne, no a odvtedy prešlo už skoro 30 rokov, spomína Pavol Hammel."

TASR, 30. augusta 2021 12:00
Pavol Hammel, foto z archívu. Foto: TASR/Tomáš Halász

Album Labutie piesne z roku 1993 je voľným pokračovaním albumov Zelená pošta a Na II. programe sna, ktoré spoločne vytvorili Pavol Hammel, Marián Varga a Radim Hladík, pričom na tomto albume sa textársky podieľal popri Kamilovi Peterajovi aj Boris Filan. Tieto veľké mená sú doplnené elitnou zostavou ďalších hudobníkov (Frešo, Griglák, Jaro, Karvaš a Zeleňák). To všetko je zárukou výnimočného a dnes už legendárneho titulu, ktorý vyšiel 27. augusta v reedícii po takmer 30 rokoch na CD aj LP. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Album ponúka 16 piesní, sú nimi Ranná hudba, Vták do smutných počasí, Srdce na uzol, Interludio inquiento, Peur de soi mene, Kvietky, Fanfaretta, Kšeft z neba, Zlatá brána, Zabijeme ju, III. svetová, Labutie piesne, Filozof opica, V očistci, Orol a panna, Nočná hudba.

Na albume hrajú a spievajú Pavol Hammel (spev, akustická gitara), Radim Hladík (gitary), Marián Varga (klávesové nástroje), Fedor Frešo (basová gitara), Juraj Griglák (basová gitara), Anton Jaro (basová gitara), Martin Karvaš (klávesové nástroje a programovanie), Cyril Zeleňák (bicie nástroje).

„Pri nahrávaní albumu sme si hovorili, dúfam, že to nebudú naše labutie piesne, no a odvtedy prešlo už skoro 30 rokov. Tešilo ma, že gitarista Radim Hladík tu bol aktívny už pri spoločnom zrode platne v štúdiu na rozdiel od niektorých iných spoločných albumov, kde sa len čiastočne spolupodieľal a musím ešte poukázať na unikátny záznam spevu Mariána Vargu, ktorý je zachytený v piesni III. svetová,“ spomína Pavol Hammel.


Komentáre