Hudba a film

Peter Bič Project reagoval na paródiu. Študenti, toto ste nečakali!

"Študenti zo strednej školy v Trebišove nakrútili paródiu na hit skupiny Peter Bič Project Hey Now. To, čo skupina podnikla, študentov určite prekvapilo."

Veronika Rosputinská, 5. februára 2014 9:00
Študenti dostali balík kried. Foto: PROPAGANDA HOUSE


Pár týždňov dozadu sa internetom šírila paródia na skladbu skupiny Peter Bič Project Hey Now, za ktorou stála partia študentov z Trebišova. Pod názvom Peter Gýč Projekt nahrali novú verziu piesne „Nemám“.

“Celé to spískal náš profesor, ktorý to vymyslel a pripravil," prezradila trojica protagonistov - speváčka Miška, spevák Števo a gitarista Marián, profesor na škole. V piesni spievajú o tom, že nemajú kriedu. Peter Bič Project teda školu navštívil a kreatívnej partii priniesol darček – balíky kried!

Celé to prebehlo veľmi tajomne – do triedy plnej nič netušiacich študentov vošiel v priebehu vyučovania samotný riaditeľ, ktorý im oznámil, že na školu zavítali zástupcovia z Ministerstva kultúry. V prvom momente im tvrdil, že majú veľký problém, pretože vo svojej paródii zneužili autorské práva.



Vieme si predstaviť tváre študentov, ktorým sa už v hlavách určite odohrali desivé scenáre. Pokuty, žaloby, pokazená budúcnosť? Z týchto myšlienok ich vytrhli členovia kapely, ktorí v rukách niesli slušné zásoby kriedy.

“Nakoniec sme si to užili aj my, aj študenti. Spoločne sme si pieseň zahrali a zaspievali. Žiaci boli fantastickí, vytvorili atmosféru priam hysterickú. Bolo milé vidieť ich rozžiarené a prekvapené tváre, keď sme do triedy vošli my a nie ľudia z kultúry,” povedal Peter Bič.

Oceňujeme, že kapela sa k paródii postavila s humorom a ukázala perfektný nadhľad a dokonca aj originalitu. Dokonca sa nechali počuť, že za vydarenú paródiu si študenti zaslúžia veľké uznanie.

Informácie poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House.

Komentáre