Hudba a film

Oslávencovi Hammelovi vzdali poctu známi slovenskí hudobníci

"Jeden z Hammelových najväčších hitov nanovo nahrala kapela Peter Bič Project. "

TASR, 9. decembra 2023 10:55
Na archívnej snímke Pavol Hammel. Foto: TASR - Dano Veselský

Spevák, gitarista, skladateľ, producent, ale aj výtvarník Pavol Hammel oslávil vo štvrtok (7. 12.) životné jubileum. Žijúcej legende domácej populárnej hudby vzdali poctu pri príležitosti 75. narodenín známi slovenskí hudobníci. Informuje o tom rádio Melody, iniciátor projektu, ktorý poslucháčom postupne prinesie štyri cover verzie najznámejších Hammelových hitov.

Pri ich nahrávaní nechýbal ani sám oslávenec.
"Stretnúť sa pri nahrávaní mojich skladieb s toľkými talentovanými hudobníkmi bolo obohacujúce. Okrem toho, že som dostal predčasný narodeninový darček, bola to čistá radosť z hudby," komentoval narodeninový projekt Hammel.

Pesničky sa objavia nielen v rádiovom éteri, ale aj ako videá na oficiálnom YouTube kanáli rádia Melody. Prvou nahrávkou je legendárna Medulienka. Jeden z Hammelových najväčších hitov nanovo nahrala kapela Peter Bič Project. "Pavla Hammela vnímam od detstva, doma sme mali jeho platne. Nechýbali ani Prúdy a istý čas som ich počúval veľmi intenzívne. Vždy, keď som počul Medulienku, mal som z tej pesničky takú zvláštnu radosť. Aj preto som rád, že sme ju teraz mohli naspievať spoločne. Mám z toho úžasný pocit," uviedol pre médiá spevák a gitarista Peter Bič.

Ako avizuje rádio, druhou v poradí bude pesnička Ja nemám lásku v malíčku. Pri jej nahrávaní sa v štúdiu stretol Hammel s kapelou Gladiator. Poctu Pavlovi Hammelovi má pripravenú aj Beáta Dubasová, ktorá prespievala hit Mladosť. Projekt vyvrcholí v predvianočnom týždni skladbou Zvonky zvoňte v podaní Kataríny Knechtovej.

Pavol Hammel - Ja nemám lásku v malíčku (Naživo na koncerte Pocta slobode, Devín 18. 8. 2023)



Komentáre