Hudba a film

No Name odpremiérujú novú vianočnú pieseň s Božidarou Turzonovou

"Televízna premiéra novej vianočnej piesne sa uskutoční v rámci charitatívneho galavečera Noc nádejí, ktorý v priamom prenose odvysiela RTVS v sobotu 4. decembra na Jednotke. "

TASR, 3. decembra 2021 11:42
Na snímke spevák skupiny No Name Igor Timko, pri preberaní ocenenia Krištáľové krídlo 2017 v kategórii Rock Pop Jazz. Foto: TASR Andrej Galica

Vianoce s Božidarou je názov hudobnej novinky, ktorá spojila speváka Igora Timka a skupinu No Name s hereckou legendou Božidarou Turzonovovou. Skladbu nahrali spoločne so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu.

"Pri tvorbe sme vychádzali zo skutočnej hodnoty Vianoc. Po dokončení textu a melódie sme následne hľadali niekoho, kto je dostatočne čistý a skúsený životom na to, aby to mohol interpretovať. Voľba padla práve na pani profesorku Božidaru Turzonovovú a bolo to absolútne jasné," priblížil genézu piesne Igor Timko.
Na archívnej snímke herečka Božidara Turzonovová Foto: TASR Martin Baumann

Legendárna herečka priznala, že s hudobným duetom nesúhlasila hneď. "Trošku som váhala, lebo už som dlho nespievala a v minulosti som spievala spravidla sama. Keď som však čítala ten text, ktorý ma zasiahol, tak som súhlasila," prezradila Turzonovová a k textu ďalej poznamenala: "Je úžasný a vychádza z kontextu doby a životného pocitu, v ktorom sa teraz nachádzame. Bola to krásna práca."

Televízna premiéra novej vianočnej piesne sa uskutoční v rámci charitatívneho galavečera Noc nádejí, ktorý v priamom prenose odvysiela RTVS v sobotu 4. decembra na Jednotke. Na obrazovky prinesie aj ďalšie hudobné vystúpenia, v ktorých sa predstavia kapela Tublatanka, Miro Jaroš, Celeste Buckingham, Zuzana Smatanová, Peter Cmorik, Karmen Pál Baláž, Nela Pocisková s Pavlom Bršlíkom, Martin Chodúr a ďalší. Verejnoprávna televízia dodáva, že všetci hudobníci vystúpia s myšlienkou pomôcť bez nároku na honorár.

Komentáre