Hudba a film

Na Počúvadle štartuje v piatok festival Slovenské alternatívne leto

"Súčasťou festivalu budú aj divadelné predstavenia pre deti aj dospelých, diskusie či, vedomostný kvíz."

TASR, 15. júla 2021 13:03
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

S viacerými hviezdami českej a slovenskej hudobnej scény začína v piatok (16. 7.) na jazere Počúvadlo pri Banskej Štiavnici festival Slovenské alternatívne leto.

"Festival odštartuje kapela z Banskej Štiavnice Fusion Biscuit, ktorá sa sformovala začiatkom roka 2018," uviedol pre TASR organizátor Marián Pavúk.

Medzi ďalšími účinkujúcimi sú napríklad prešovská kapela Vojdi, skupina The Carpenter Ants, legendárni Bez ladu a skladu, undergroundové zoskupenie Otras. Piatkový program na hlavnom pódiu zavŕšia Pán Stanislav & Raketa.

V sobotu (17. 7.) sa predstaví napríklad hudobník Martin Huba zo Žiaru nad Hronom, Modré hory - Lyrik, Bene a Roland Kánik, pesničkárka Nina Rosa a z Prahy Dan Bárta & Illustratosphere. "Ten spoločne s kapelou v novom zložení s bubeníkom Martinom Valihorom predstaví svoj najnovší, v poradí už piaty album s príznačným názvom Kráska a zvířený prach," priblížil Pavúk. Podľa neho ale festivalovou udalosťou by malo byť vystúpenie kapely Dunaj s legendárnou speváčkou Ivou Bittovou.

Súčasťou festivalu budú aj divadelné predstavenia pre deti aj dospelých, diskusie na vážne témy pod taktovkou občianskej aktivistky Csilly Droppovej, vedomostný kvíz so Slavom Hlásnym. V kreatívnej uličke sa predstaví umelecká sekcia NKP Bombury sochára Juraja Muchu a výtvarníčky Lucie Lakovej. Pre deti sú pripravené večerníčky z festivalu Fest Anča a kreatívny workshop.

Pred vstupom do areálu bude v prípade potreby aj mobilné odberové miesto. "Kapacita je obmedzená, napriek tomu máme ešte niekoľko posledných lístkov," dodal organizátor.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia ako hlavný partner festivalu.


Komentáre