Hudba a film

Na Koncerte pre všímavých si November '89 pripomenie aj D. Koller

"Súčasťou Koncertu pre všímavých je aj debata, v ktorej na tému "Hudobníci by mali hrať a nemiešať sa do politiky"."

TASR, 17. novembra 2021 8:22
Na snímke spevák David Koller, foto z archívu. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Bratislavská Nová Cvernovka bude v stredu miestom Koncertu pre všímavých. Výročie Nežnej revolúcie si na ňom pripomenie aj český spevák a skladateľ David Koller s kapelou. V programe ďalej figuruje umelkyňa zastupujúca poľskú alternatívnu scénu The Pau, punková kapela The Wilderness a DJ Mooshak. Na akcii nebude chýbať nehudobný program, ktorý odštartuje o 17.30 premietaním filmu Komúta. TASR o tom informoval PR manažér Anton Repka.

Dokument Komúna režiséra Jakuba Julényho zachytáva cez spomienky na Marcela Strýka prostredie košického undergroundu v období normalizácie a aktivity Štátnej bezpečnosti proti ľuďom z tejto komunity.

Súčasťou Koncertu pre všímavých je aj debata, v ktorej na tému "Hudobníci by mali hrať a nemiešať sa do politiky" budú hovoriť David Koller a Denis Bango. Analogicky má byť podľa organizátorov poňatá aj druhá debata "Vizuálne umelkyne by mali tvoriť a nemiešať sa do politiky", v ktorej sa stretnú výrazné osobnosti súčasného vizuálneho umenia Ilona Németh a Emília Rigová. "Šéf breznianskeho klubu Bombura Maroš Pavúk predstaví svoju knihu Bluesman v koberci, ktorá zachytáva jeho zážitky z cestovania za hudbou pred rokom 1989 i po ňom," dodal Repka.

Vstup na podujatia je len pre plne zaočkovaných.


Komentáre