Hudba a film

Na festivale Berlinale ocenili film slovenskej režisérky Miry Fornay

"Film Mimi (Cesta hrdinky) mal na prestížnom Berlinale svetovú premiéru, do slovenských kín príde v marci."

TASR, 28. februára 2023 12:45
Slovenský film Mimi (cesta hrdinky) režisérky Miry Fornay získal ocenenie na festivale Berlinale pod názvom She hero. Foto: FB Filmtopia

Film Mimi slovenskej režisérky Miry Fornay získal na filmovom festivale Berlinale 2023 Veľkú cenu medzinárodnej poroty v sekcii Generácia Kplus, ktorá je venovaná snímkam pre deti a mládež. Oznámili to v sobotu organizátori festivalu, informuje TASR.

"Tento film si podmanil porotu od prvého záberu. V čarovnom mikrokozme lesa, ktorý sa stáva dejiskom pre tvrdohlavú mladú hrdinku, sa stretávajú rozmanité témy, postavy a zápletky," uviedla porota v odôvodnení výberu Mimi za najlepší film vo svojej kategórii.
Mira Fornay. Foto: TASR/Miroslav Košírer

Fornayovej štvrtý celovečerný hraný film podľa porotcov oslavuje vynaliezavosť, tvorivosť a otvorenosť. "Svojím tónom, tempom a zmyslom pre humor sa pôsobivo pohybuje na pomedzí reality a fantázie," vyzdvihla medzinárodná porota Generácie Kplus.

Film Mimi (Cesta hrdinky) mal na prestížnom Berlinale svetovú premiéru, do slovenských kín príde v marci. Rozpráva príbeh sedemročnej Romy, ktorá hľadá svoju stratenú andulku. Jej odhodlanie nájsť Mimi vedie Romy cez prastarý dunajský les, kde stretáva postavy s vlastnými príbehmi. Hoci stratila milovanú Mimi, nájde oveľa viac, dobrodružstvo a nových priateľov. Snímku nakrúcali v lesoch pri Bratislave.







Komentáre