Hudba a film

Máme prachy! - Vyhrali. A za to zaplatia

"Je pravdepodobnejšie, že vás zasiahne meteorit ako to, že vyhráte v lotérii. A nakoniec to nemusí byť zas taká výhra. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 10. júna 2024 12:13
Foto: Film Europe
Divoká letná komédia Máme prachy! rozbehne kolotoč štyroch príbehov ľudí, ktorým milióny eur cez noc otočia život naruby. Film Europe uvedie snímku do slovenskej distribúcie 13. júna.

Spoločnosť Film Europe predstavila bláznivú komédiu slovenskému publiku v rámci 9. ročníka Crème de la Crème - dni francúzskeho filmu, kedy v Bratislave privítala dvoch talentovaných tvorcov, ktorí pre svoj jedinečný štýl a zmysel pre humor, získali uznanie nielen vo Francúzsku, ale aj na medzinárodných filmových festivaloch. Režisérske duo Maxime Govare & Romain Choay prišlo osobne uviesť 29. mája do Cinema City Eurovea svoj najnovší film MÁME PRACHY!, po ktorom nasledovalo intenzívne Q&A s režisérmi.



Šanca jedna k 19 miliónom
Zásah meteoritom je pravdepodobnejší, než výhra v lotérii. A je celkom možné, že mnoho výhercov by nakoniec dalo meteoritu prednosť. Hrdinovia čiernej komédie Máme prachy!, od režisérskeho dua Maxima Govara a Romaina Choaya, by o tom mohli rozprávať. Veľká výhra v lotérii totiž nepodrobí skúške iba samotného výhercu, ale poriadne rozvíri aj medziľudské vzťahy.

Ako totiž hovorí Romain Choay: „Závisť je škaredá vec.“ A jeho režisérsky kolega Maxime Govare dopĺňa: „Ale je to veľmi ľudská emócia.“

Štyri príbehy šťastlivcov, ktorým sa splnený sen premenil na nočnú moru, preto nemilosrdne hyperbolizujú postoj človeka k peniazom a robia to naozaj zábavným spôsobom. Film tému spracováva až s tarantinovskou osudovosťou a vedie nás spolu s postavami od napínavo a dôsledne vystavaných situácií k rýchlym až fatálnym vyústeniam. To všetko vo vtipnom a ironickom balení. Celkový výraz filmu sa pohráva s príjemnou mierou absurdity a paradoxov, no nechýbajú ani chvíle nádeje a dojatia.

Kruté osudy
Rodina, ktorá vedie kruté preteky s časom, aby si stihla vyzdvihnúť výhru, mladá žena opantaná láskou, trojica teroristov, odradená výhrou od svojho plánu, a skupina ošetrovateľov v sociálnom zariadení, ktorí k výhre prišli tak trochu neprávom… tí všetci mali tú smolu, že vyhrali. A ich výhra obrovských rozmerov si vyžiada ešte vyššiu daň – ich životy sa doslova roztrieštia vo veľkolepom ohňostroji tejto vzrušujúcej komédie stvorenej na leto.

Táto zábavná francúzska jazda si neberie servítky, ale súčasne neodsudzuje a nechýba jej ani chápavý pohľad na veľmi reálne ľudské dilemy.

Film uvádzame s podporou MEDIA programu EÚ Kreatívna Európa.

Ocenenia a ohlasy v médiách
„Drsné a divoké.“
Purebreak

„Vtipné a kruté.“
RTL

Kde film uvidíte:
• Snímku je aktuálne možné vidieť v rámci ozvien Crème de la Crème - dni francúzskeho filmu vo vybraných kinách.
• Do celoslovenskej distribúcie film vstupuje 13. júna 2024.
• Priebežne aktualizované termíny premietania v rámci SR nájdete na stránke filmu na webe Film Europe.

SOCIALS
Film Europe | Instagram
Film Europe | Facebook

Komentáre