Hudba a film

Lukáš Adamec sa chce v piesni Veď vieš pohádať aj udobriť.

"Lukáš Adamec zverejnil video k skladbe “Veď Vieš“, ktorú naspieval so speváčkou Luciou Gibarti. Nový videoklip uzatvára etapu jeho posledného štúdiového albumu “...na lepšie časy...“. "

TASR, 11. októbra 2022 14:26
Lukáš Adamec a Lucia Gibarti vo videoklipe k novej skladbe Veď vieš. Foto: Archív Lukáša Adamca


Dynamický duet Veď vieš s mladou speváčkou Luciou Gibarti je siedmou a zároveň poslednou skladbou zo albumu "...na lepšie časy...", ktorá sa dočkala i vizuálnej podoby. Ďalší videoklip, ktorý talentovaný spevák verejnosti ponúkne, bude z úplne novej produkcie. Adamec posledné týždne, medzi hraním, trávi čas v štúdiu a sľubuje hudobné prekvapenie ladené na troška inak, ako sú fanúšikovia u hudobníka doposiaľ zvyknutí.

Autorom textu aj hudby skladby Veď vieš pochádza z pera je sám Lukáš Adamec. "Táto pieseň vznikala dlhšie. Nápad na námet skladby bol môj. Tomi Okres (Bass Chinaski) mi túto vec doprodukoval spoločne aj s Jánom Steinsdörferom (klávesy Chinaski), aj vďaka nim má táto pesnička v sebe skutočný život. Chcel som pôvodne urobiť song o hádke, resp. spievaný hádkou, následne ho zjemniť udobrením. Ono je to tak, ľudia sa hádajú, naťahujú, provokujú. Najmä tí, čo sú spolu dlho. Dôležité je, že to končí láskou a vášňou. Pre mňa sú takéto “ups and downs“ dynamikou vzťahu s nehasnúcim podtónom lásky, ktorý to drží pokope,“ približuje spevák význam piesne.

Aká by to bola partnerská hádka, bez druhej strany? V tomto prípade si Lukáš vybral speváčku Lucia Gibarti, ktorá Slovákov svojho času uchvátila naspievaním piesne Slovensko moje, Otčina Moja. „Ja mám veľmi rád výrazné a talentované stvorenia a Lucka tieto atribúty hravo spĺňa. Je super speváčka, je krásna – je to taký zjav, ktorý verím, že ešte pomúti vody slovenskej hudby. Pracovalo sa mi s ňou výborne. Lucka je veľký profik,“ pochvaľuje si Adamec spoluprácu s vedomím, že pri výbere speváckej partnerky stavil na dobrú kartu „Lucia songu dodala tú správnu iskru svojím krásnym a zaujímavým hlasom, ale aj energiou, ktorá z nej doslova srší. Za čo jej ďakujem,“ dodáva spevák.

Vianočná pieseň i nový zvuk na spadnutie!


Lukáš Adamec so svojimi dlhoročnými spolupracovníkmi posledné týždne zarezáva v štúdiu. „Aktuálne doťahujeme finál vianočnej pesničky, ktorá bude znieť rádiovým éterom už tieto Vianoce. Bude to moja prvotina tohto žánru. Robíme však tiež na nových songoch s úplne novým zvukom. Verím, že sa bude fanúšikom páčiť. Veľmi sa teším, keď to ľudom budem môcť prezentovať, či už prostredníctvom videoklipov, ale aj LIVE,“ odkazuje spevák na záver. Kde úspešného rodáka z Košíc môžu priaznivci vidieť najbližšie, je priebežne zverejňované na sociálnych sieťach Lukáša Adamca.




Komentáre