Hudba a film

Letné festivaly budú, ale v menšom

"Slávnosti v Jaslovských Bohuniciach nahradia festival Červeník, bude aj Lodenica v Piešťanoch, ktorá tradične uzatvára festivalové leto."

TASR/Webmagazin.sk, 26. júna 2020 18:44
Foto: TASR Martin Palkovič


Slávnosti v Jaslovských Bohuniciach budú tento rok náhradou za festival Červeník. Podujatie sa uskutoční 7. až 8. augusta, v amfiteátri zahrajú kapely Hex, Tublatanka, Inekafe, Vidiek, Helenine oči, Zóna A či Alkehol. Priaznivci rôznych hudobných žánrov sa napriek obmedzeniam môžu tešiť aj na ďalšie festivaly - Hody Trebatice (14. - 15. 8.) a piešťanskú Lodenicu (27. - 29. 8.). TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

Hex vlani na festivale Žákovic Open. Foto: TASR Radovan Stoklasa


"V Jaslovských Bohuniciach sme hrali pred pár rokmi a bol to výborný koncert vo veľmi príjemnom prostredí. Tešíme sa opäť na našich fanúšikov a na kamarátov z hudobnej branže, s ktorými sa máme možnosť stretnúť len počas letných akcií," avizuje koncerty Tomáš "Yxo" Dohňanský z kapely Hex. Tá sa v polovici augusta postará aj o zábavu na Motokárovej dráhe na Hodoch v Trebaticiach, kde sa ďalej predstavia Dalibor Janda so skupinou Prototyp, Kali a Peter Pann, skupiny Le Payaco, Polemic, Zóna A a iní.

Tomáš Sloboda z Le Payaco minulý rok na festivale Vrbovské vetry. Foto: TASR Martin Palkovič


Na festivale Lodenica, ktorý tradične zakončuje leto, sa pravidelne stretávajú všetky vekové kategórie. V autokempingu pri Piešťanoch im tento rok zahrá legendárna česká kapela Olympic, vystúpi aj spevák a skladateľ Peter Lipa, česká formácia Kamelot, Robert Křesťan a bluegrassová skupina Druhá tráva a Taxmeni. "Ďalších účinkujúcich 23. ročníka festivalu zverejní organizátor postupne," uzavrela Krchňáková.

Petr Janda so skupinou Olympic vystúpi tento rok na festivale Lodenica v Piešťanoch. Foto: TASR Jakub Kotian

Komentáre