Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Zrodila sa hviezda a 3 dni v Quiberone

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 4. októbra 2018 8:00
Záber z filmu Zrodila sa hviezda. Foto: Continental film

Zrodila sa hviezda


Vo filme Zrodila sa Hviezda sa v hlavných úlohách predstaví štvornásobný držiteľ nominácie na Oscara Bradley Cooper a spevácka pophviezda Lady Gaga. Kým pre Bradleyho Coopera ide o režisérsky debut, pre Lady Gaga o jej prvú hlavnú rolu vo filme.

V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda, stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala… pokým ju Jack neprinúti výjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.



Venom


Keď sa novinár Eddie Brock stane hostiteľom nebezpečného mimozemského symbionta, stáva sa z neho jedna z najväčších hrozieb pre ľudstvo, no najmä pre neho samého.



Studená vojna


V období budovania stalinovského Poľska, ale tiež modernej Európy sa odohráva príbeh veľkej osudovej lásky – speváčky Zuly a skladateľa Wiktora. Nedokážu spolu byť, ale zároveň sa neuveriteľne priťahujú a nevedia byť ani od seba. V kulisách Varšavy, Berlína a Paríža znie jazzová a folklórna hudba a Zula s Wiktorom rozohrávajú nádhernú, ale trpkú baladu, svoju vlastnú studenú vojnu.



3 dni v Quiberone


Čierno – biela intímna snímka 3 dni v Quiberone režisérky Emily Atef zachytáva trojdňový pobyt slávnej herečky Romy Schneider v rehabilitačnom centre v Quiberone, kde prebieha jej posledné interview pre renomovaný nemecký magazín Stern. Počas týchto dní, sprevádzaná svojou najbližšou priateľkou, odhaľuje pred novinárom a fotografom svoju dušu a neuvedomujúc si celkom následky spontánnej úprimnosti odpovedí otvára svoju 13.tu komnatu.


Komentáre