Hudba a film

IMT Smile predstavia nový akustický program a nové CD Best Acoustic

"Muzikanti okrem tradičných akustických hudobných nástrojov predstavia svoje umenie aj na ďalších neobvyklých inštrumentoch, ktoré bežne na ich koncertoch nevidieť. "

TASR, 2. októbra 2015 12:00
Ivan Tásler. Foto: TASR
Úspešná skupina IMT Smile rada pripravuje pre svojich fanúšikov rôzne prekvapenia. V ostatnej dobe to bol album Na ceste 1979 a jedinečné spojenie kapely s Lúčnicou v spoločnom programe. Na október tentoraz pripravili akustické turné, ktoré bude naozaj špeciálne.

Ivan Tásler a IMT Smile prichádzajú s novým koncertným formátom Acoustic, ktorý bude nielen o akustických verziách známych hitov, ale aj o jedinečnej atmosfére, ktorú podporí zaujímavá scéna, hudobní hostia a takzvaný čarovný mikrofón. Acoustic program predstavia fanúšikom zatiaľ v rámci troch koncertov v komorných priestoroch 9. októbra v Piešťanoch, 10. októbra v Žiline a 17. októbra vo Vysokých Tatrách.

Takto ich bežne nevidieť


Muzikanti okrem tradičných akustických hudobných nástrojov predstavia svoje umenie aj na ďalších neobvyklých inštrumentoch, ktoré bežne na ich koncertoch nevidieť. Na divákov čakajú zaujímavé aranžmány skladieb Ivana Táslera, no na pódiu sa predstaví ako hosť aj ďalší spevák, a to Jozef Kuriľák, známy tiež ako rozhlasový a televízny moderátor.

„Dodo prijal moje pozvanie, nakoľko hudobný žáner, ktorému sa venuje, teda hudba dávnejších rokov, sa do tohto akustického programu veľmi hodí. A využijeme pravdepodobne aj jeho moderátorské zručnosti,“ naznačuje spevák Ivan Tásler a dodáva: „Novinkou, ktorú sme doteraz nikdy neskúsili – nazval som to tak interne – bude čarovný mikrofón. Diváci budú mať priestor sa nás opýtať na veci týkajúce sa hudby a kapely, ktoré ich zaujímajú. Na týchto koncertoch budem aj ja rozprávať možno o niečo viac, než som doteraz zvykol. S mnohými skladbami sa totiž spájajú skvelé príhody, ktoré, verím, fanúšikov zaujmú a možno aj pobavia.“

Na prvom koncerte v Piešťanoch zároveň kapela pokrstí svoje nové výberové CD z radu best s názvom IMT Smile – Acoustic Best, ktoré okrem známych 15 akustických hitov obsahuje ako bonus aj nové verzie skladieb Po kvapkách a Urobme si lásku. Kapela už intenzívne skúša vo svojom nahrávacom štúdiu Valec a pripravuje akustický program, aby fanúšikom, ako vždy, priniesla špičkový hudobný zážitok. TASR informovala PR manažérka skupiny Anna Tásler.

ODPORÚČAME AJ:
Miro Žbirka prichádza s novým singlom a klipom piesne Live
Miroslav Táborský: Sme v dobe veľkého zrýchlenia a povrchnosti
Slovenským kandidátom na cenu Oscar je film Koza
Hrana nekončí, na pódium sa vráti v novembri
Paulovič sa v Pokrvných bratoch snažil ísť do realistickejšej podoby

Komentáre