Hudba a film

Miro Žbirka prichádza s novým singlom a klipom piesne Live

" K novinke Live nakrútil Miro Žbirka videoklip pod režisérskym vedením syna Davida, ktorý si prvé režírovanie otca veľmi pochvaľoval. "

TASR, 25. septembra 2015 12:00
Miro Žbirka Foto: screenshot youtube.com
Album Mira Žbirku s názvom Miro je novinkou na pultoch slovenských obchodov s hudobnými nosičmi. Z tejto platne rotuje v slovenskom éteri nový singel s názvom Live. Je druhým po Piesni prišla z Londýna z platne, ktorú vydáva spoločnosť Universal Music. Singel Live má okrem slovenskej verzie, ktorú otextoval Kamil Peteraj, aj anglickú s textom Petea Browna, má názov I'm With you.

K novinke Live nakrútil Miro Žbirka videoklip pod režisérskym vedením syna Davida, ktorý si prvé režírovanie otca veľmi pochvaľoval. A vôbec ho nešetril. Klip, ktorý vznikal vo francúzskom Cannes, je poriadne akčný.

"Bola to naša prvá spolupráca a myslím, že nám to celkom dobre fungovalo. David ma naozaj nešetril a vymyslel mi celkom dramatický záver. A ním sme pri nakrúcaní upútali pozornosť mnohých Francúzov na pláži," zhodnotil s úsmevom spoluprácu so synom - režisérom Miro Žbirka.

Nový album Miro uvedie Miro Žbirka do života dvoma špeciálnymi koncertmi s hviezdnymi hosťami. Prvý bude 13. októbra v pražskom v klube Jazz Dock a uvidia ho len pozvaní hostia a médiá. Slovenskí fanúšikovia získali privilégium a 15. októbra budú môcť byť pri tomto nevšednom zážitku v bratislavskom Véčku osobne. Majitelia limitovaného počtu 250 vstupeniek budú spolu s pozvanými hosťami a médiami vidieť krst nového albumu, vystúpenie hostí z Abbey Road, špeciálny koncert Mira Žbirku a exkluzívne vystúpenie textára legendárnej skupiny Cream Peta Browna so synom basáka Cream Jacka Brucea – Malcolmom Bruceom. Na tomto špeciálnom koncerte sa odštartuje aj predaj vstupeniek na veľké turné, ktoré bude "do roka a do dňa". Podrobnosti budú avizované na Facebooku a webstránke Mira Žbirku. V predpredaji je už len zopár posledných vstupeniek a čoskoro bude vypredané.

Album Miro sa nahrával v štúdiu Abbey Road s producentom Robom Cassom. Spolupracovali na ňom muzikantské legendy ako Manfred Mann či Pete Brown, dvorný textár kapely Cream, beatnik a básnik, autor dnes už kultových skladieb Sunshine Of Your Love či White Room. Práve jeho silné zaujatie a nadšenie pre skladby Mira Žbirku rozhodli o tom, že sa polovica dvojalbumu nahrala po anglicky. Na slovenskú časť albumu napísal texty Miro Žbirka a dve z ôsmich skladieb otextoval jeho dlhoročný spolupracovník, básnik a textár Kamil Peteraj.

Na anglickom CD sú skladby Suddenly, All My Days, Following Rain, I'm With You, The Muse, Alive, Just You, Girl In The Middle, I've Got A Reason, Songs Made Out Of Love, Let Me Down Real Slow, What A Way To Go, That Thing Inside, Morning Sun, Evening Star, Fair Play. Na druhom slovenskom disku sú piesne Voľný deň, Nádej (Iba ty), Live, Plán, Aká si príťažlivá, Prišla z Londýna, Fair Play a Vianočná (O prímerí). Informáciu pre TASR poskytol PR manažér Rado Mešša.

ODPORÚČAME AJ:
Lady Gaga spieva v novej skladbe o znásilnení
Wilsonov je gejzír vizuálnych gagov a spontánnych slovných prestreliek
Paulovič sa v Pokrvných bratoch snažil ísť do realistickejšej podoby
Kino novinky týždňa: Pripravte sa na drámu Očami fotografky
IMT Smile a Lúčnica pridali ďalšie predstavenia, vystúpia v Košiciach

Komentáre