Hudba a film

Lady Gaga spieva v novej skladbe o znásilnení

"Speváčke sa novou piesňou podarilo pritiahnuť pozornosť na tabuizovanú tému."

Tomáš Kušnír, 21. septembra 2015 14:00
Americká speváčka Lady Gaga. Foto: TASR/AP
Americká speváčka Lady Gaga zverejnila v piatok na internete svoju novú pieseň Til It Happens to You. Internátne žúry, nekalé úmysly a nepríjemné sexuálne zneužitie. O tom je jej nová skladba a video, ktoré režírovala Catherine Hardwicke. Pieseň o znásilnení vznikla k filmu The Hunting Ground, ktorý zobrazuje sexuálne útoky v kampusoch na amerických univerzitách.

"Kým sa ti to nestane, nevieš, aké to je," spieva autorka hitov Poker Face a Born This Way. Dvadsaťdeväťročná rodáčka z New Yorku sa v posledných mesiacoch zamerala na jazzovú hudbu a spolu s Tonym Bennettom nahrala album Cheek to Cheek a absolvovala sériu vystúpení. Mother Monster, ako ju oslovujú jej fanúšikovia, sa v najnovšej piesni dotýka citlivej témy zneužitia. V klipe k zraniteľnej balade vidno šokujúce zábery zo študentských žúrov a ešte pred jeho začiatkom upozorňuje diváka, že obsah môže byť nepríjemný, no zobrazuje realitu študentských domovov.



"S Diane Warren (autorka textu piesne, pozn. red.) sme vytvorili Til It Happens to You pre ľudí na celom svete, ktorí trpia kvôli bolestivým zážitkom. Dúfame, že v piesni cítite našu lásku a solidaritu. Vo filme možno nájdete pokoj, že v tom nie ste sami," napísala Lady Gaga na Twitteri.




Speváčke sa novou piesňou podarilo pritiahnuť pozornosť na tabuizovanú tému. Lady Gaga momentálne pracuje na svojom piatom štúdiovom albume. Jej posledný album Artpop je ladený do elektro štýlu a nezaznamenal masový úspech, ako to bolo v prípade predošlých hudobných dosiek.

ODPORÚČAME AJ:
Paulovič sa v Pokrvných bratoch snažil ísť do realistickejšej podoby
IMT Smile a Lúčnica pridali ďalšie predstavenia, vystúpia v Košiciach
Highlighty týždňa: Sam Smith zaspieva úvodnú pieseň k novej bondovke
Nakrúcanie seriálu Marco Polo sa na Slovensku skončilo
Kozovi film inšpirovaný jeho osudom život nezmenil

Komentáre