Hudba a film

Highlighty týždňa: Sam Smith zaspieva úvodnú pieseň k novej bondovke

"Prečítajte si, čo zaujímavé priniesol druhý septembrový týždeň."

TASR, 14. septembra 2015 14:00
Anglický spevák a textár Sam Smith, archívne foto. Foto: TASR/AP
Laureát hudobnej ceny Grammy Sam Smith naspieva titulnú pieseň k novému filmu s agentom 007 Jamesom Bondom, ktorý sa volá Spectre. Titulnú pieseň v podaní britského sólového speváka bude mať "bondovka" prvýkrát od roku 1965, keď Tom Jones naspieval pieseň k filmu Thunderball. Poslednú titulnú pieseň k filmu s agentom 007 Skyfall nahrala britská laureátka Grammy Adele.

Miro Žbirka prinesie na Slovensko atmosféru Abbey Road


Nahrávanie albumu v legendárnom londýnskom štúdiu Abbey Road bolo od malička veľkým snom Mira Žbirku. Album Miro vychádza vo vydavateľstve Universal Music 18. septembra a o necelý mesiac ho Miro Žbirka uvedie do života dvoma špeciálnymi koncertmi s hviezdnymi hosťami. Nový album Miro sa nahrával v štúdiu Abbey Road s producentom Robom Cassom. Pilotná skladba nového albumu Prišla z Londýna znela z rádií celé leto. V deň vydania albumu príde aj druhý singel so skladbou Live aj novým videoklipom.



Britská kráľovná Alžbeta II. sa stala najdlhšie vládnucou panovníčkou


Na archívnej snímke z 12. mája 1973 britská kráľovná Alžbeta II. so svojimi psami plemena corgi vo Windsore. Foto: TASR/AP
Kráľovná Alžbeta II. si zaistila osobitné miesto v dejinách Británie tým, že sa stala jej najdlhšie vládnucim panovníkom. Popri vrúcnych prejavoch úcty od politikov a verejnosti však upozornila, že po takomto rekorde nikdy netúžila. Alžbeta II. (89) prekonala doterajší rekord vo vládnutí, ktorý predstavoval 63 rokov, sedem mesiacov, dva dni, 16 hodín a 23 minút a ktorý dosiahla jej praprastará matka kráľovná Viktória z 19. storočia.

Elton John v Kyjeve agitoval za práva gejov, chce hovoriť s Putinom


Britský spevák a skladateľ Elton John počas návštevy Kyjeva vyzval Ukrajinu na rešpektovanie práv LGBT komunity. Známy hudobník vystúpil v sobotu na fóre v ukrajinskej metropole, na ktorom sa zišli stovky popredných podnikateľov a politikov. Vo svojom príhovore apeloval na predstaviteľov ukrajinskej podnikateľskej sféry, aby akceptovali na pracoviskách príslušníkov sexuálnych menších.



ODPORÚČAME AJ:
Nakrúcanie seriálu Marco Polo sa na Slovensku skončilo
Kozovi film inšpirovaný jeho osudom život nezmenil
Skupina Čisté Tvary otvára s novinkou Prach prikryl nás novú etapu
Herec Hugh Grant jubiluje: Mrmlem iba to, čo je napísané v scenári
Kontroverzná speváčka Miley Cyrus zverejnila nový album na internete

Komentáre