Hudba a film

Skupina Čisté Tvary otvára s novinkou Prach prikryl nás novú etapu

"K novej piesni stihli už Čisté Tvary nakrútiť obrazovo atraktívny videoklip. "

TASR, 10. septembra 2015 13:00
Ilustračné foto. Foto: youtube.com
Slovenská skupina Čisté Tvary predstavuje singel, ktorým štartuje novú etapu svojej tvorby. Juraj Péč, Oskar Rózsa, Matej Pliešovský a Ondrej Gregor prichádzajú s novinkou Prach prikryl nás. Pieseň dostala aj unikátnu obrazovú podobu. V klipe hviezdia populárni herci Zuzana Kanócz a Ľuboš Kostelný. Singel bude súčasťou nového albumu, ktorý vyjde v októbri. Novinku si fanúšikovia budú môcť vypočuť aj na turné, ktoré štartuje 15. októbra v Košiciach.

Nadčasová skladba


Skladba Prach prikryl nás vznikla veľmi spontánne, hudbu zložili spoločne členovia skupiny. Autorom textu je Juraj Péč. "Od začiatku sme cítili, že sa nám podarilo vytvoriť niečo špeciálne. V rámci našej tvorby môžeme hovoriť o ďalšom medzníku či etape. Myslím si, že touto skladbou sme sa tvorivo aj výrazovo dostali do polohy, ktorá je pre nás veľmi vzrušujúca a nová a zároveň nám aj veľmi sedí. Vždy sme chceli napísať veľkú popovú skladbu, ktorá nebude slepo kopírovať módne hudobné trendy, ale bude nadčasová, pravdivá a vnútorne veľmi silná. Skladba Prach prikryl nás hovorí o odvrátenej strane mesiaca, o slnku aj tme, o vášni a odcudzení, o príbehoch niekde hlboko v nás, ktoré navždy zostanú nedopovedané," uviedol pre médiá líder skupiny Juraj Péč.

K novej piesni stihli už Čisté Tvary nakrútiť obrazovo atraktívny videoklip. Scenár klipu napísal mladý a úspešný spisovateľ a scenárista Peter Balko. Pod réžiu sa podpísal doteraz málo známy, ale veľmi talentovaný režisér Michal Haruštiak. "Klip sa nakrúcal v najväčšom barokovom kaštieli na Slovensku vo Veľkom Bieli. Je to úžasné miesto s pohnutou históriou. Počas predchádzajúceho režimu, tento podobné historicky cenné stavby s okázalou architektúrou z duše nenávidel, takže v tejto barokovej perle zriadil ženský ústav pre duševne choré. Kus z týchto zvláštnych energií je tam cítiť dodnes," dodal Péč.



V klipe hviezdia v hlavných úlohách populárni herci Zuzana Kanócz a Ľuboš Kostelný. V epizódnej úlohe sa predstavila Rebeka Poláková. "Nakrúcanie bolo veľmi príjemné, aj keď trošičku náročnejšie. Dobrá nálada však bola na pľaci po celý čas a to aj vďaka chlapcom. Som poctená, že som mohla spolupracovať na videoklipe pre Čisté Tvary a ešte k tomu k takej úžasnej pesničke, ako je táto novinka s hlbokým textom a veľkou hudbou, ktorá sa dostáva až pod kožu. Bol to pre mňa zážitok a zo srdca prajem pesničke úspech," povedala herečka Zuzana Kanócz.

"Spolupráca bola absolútne úžasná. Ľubo aj Zuzana sú výborní herci, skvelí ľudia a veľkí profesionáli. Pre nás je veľkým komplimentom fakt, že k spolupráci ich presvedčila najmä skladba samotná. Veľmi sa im páčila a sami si ju dokonca niekoľkokrát vyžiadali pustiť na pľaci počas nakrúcania, aby sa vedeli lepšie dostať do svojich rolí," doplnil Juraj Péč.

Singel Prach prikryl nás bude súčasťou nového albumu, ktorý vyjde v októbri. Novinku si fanúšikovia budú môcť vypočuť aj na turné, ktoré štartuje 15. októbra v Košiciach. Deň nato sa predstavia v Prešove, 23. októbra v Martine a 24. októbra v Bratislave. Pretože Čisté Tvary koncertujú veľmi zriedkavo, každé ich vystúpenie je pre fanúšikov veľkým sviatkom. Zoskupenie je pritom často označované ako jedna z najlepších slovenských koncertných kapiel.

Vstupenky na koncerty sú dostupné v sieti predpredaj.sk. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.

ODPORÚČAME AJ:
Kontroverzná speváčka Miley Cyrus zverejnila nový album na internete
Hollywoodsky búrlivák Charlie Sheen oslavuje polstoročnicu
Meryl Streep sa kvôli úlohe rockerky učila hrať na gitare
Skupina One Direction si dopraje ročnú umeleckú prestávku
Adam Ďurica získal zlatú platňu a predstavil svoj najnovší videoklip

Komentáre