Hudba a film

Hudba: Le Payaco zverejnili nový videoklip a chystajú turné

"Pomaly domov je druhým videoklipom skupiny Le Payaco z nového albumu Pohybliví v nehybnom."

Webmagazin.sk, 27. júla 2020 12:34
Foto: Martin Črep

V pondelok 27. júla zverejnila kapela Le Payaco v poradí už druhý videoklip z nového albumu Pohybliví v nehybnom, ktorý vyšiel nedávno vo vydavateľstve Bruuder Records. Videoklip ku skladbe Pomaly domov z dielne režiséra Braňa Vinczeho zachytáva kapelu v LVGNC Studios pri poslednej januárovej nahrávacej session. "Braňo za nami chodil do štúdia a všetko dokumentoval. Niekoľko fotiek si našlo miesto aj v booklete cédečkovej verzie. Bol pri tom, keď sme práve nahrávali skladbu Pomaly domov. Tú sme si tesne predtým, ako poslednú priniesli z chalupy, kde sme dotvárali ešte nejaké stopy na album. Fotil a natáčal nás, a je z toho autentický videoklip, ktorý zachytáva vznik celej nahrávky – jednoducho tak, ako to máme vo zvyku – naraz a spolu. Teraz všetci môžu vidieť, ako naše nahrávky vlastne vznikajú.", hovorí Tomáš Sloboda.

Videoklip zachytáva poslednú nahrávaciu session, kde kapela nahrávala poslednú skladbu, ktorá sa paradoxne stala prvou – otváracou skladbou albumu. "Boli sme vtedy vo veľmi dobrom tvorivom rozpoložení. Album sme mali hotový a takmer celý zmixovaný, ale niečo nás ešte ťahalo na pár dní na chalupu a dnes vieme, že dôvodom bola skladba Pomaly domov. Asi najväčší podiel na jej vzniku má z môjho pohľadu biela Gretschka, ktorú som si na chalupu požičal od Yxa. Vytiahol som ju z puzdra, začali sme len tak hrať a za pár minút bola pesnička hotová. Úžasný nástroj. Musel som si ju potom požičať aj do štúdia, takže v tom klipe, to je ona, s jej nezameniteľným zvukom", spomína na nahrávanie Tomáš Sloboda.


Štartujú letné koncerty, chystajú jesenné turné


V rámci letných vystúpení na open air eventoch odohrá skupina Le Payaco dohromady sedem koncertov. Začínajú už vo štvrtok 30. júla.
30. 7. Bratislava ( Incheba InPark 19:00 )
31. 7. Modra ( Nádvorie historickej radnice 21:00 )
1.8. Donovaly ( parkovisko pred Donovalským pivovarom 15:00 )
6.8. Piešťany (Mini Grape / Park duševného zdravia, amfiteáter 17:00 )
14.8. Trebatice ( Hody, motokárová draha AKM )
28. 8. Bojnice ( Ihrisko pod Farou )
12.9. September Lučenec ( Svet v meste )

Na jeseň zasa plánujú klubové turné k albumu Pohybliví v nehybnom Tour 2020
24.9. MMC BRATISLAVA – Krst albumu
26.9. LÚČ TRENČÍN
02.10. RC Mlyn MARTIN
03.10. QUEEN´S PUB PÚCHOV
08.10. Bombura BREZNO
9.10. Záhrada BANSKÁ BYSTRICA
28.10. Malý Berlín TRNAVA
30.10. Bašta –KKC – BARDEJOV
31.10. Kasárne-Kultúrpark - KOŠICE
Foto: Martin Črep

Komentáre