Hudba a film

Hudba: Festival Colours of Ostrava 2021 zverejňuje prvé mená

"Medzinárodný hudobný festival Colours of Ostrava, ktorého 19. ročník bol z dôvodu pandémie nového koronavírusu presunutý na 14. - 17. júla 2021, oznamuje prvé mená z tohtoročného programu potvrdené aj na budúci rok. "

TASR, 22. mája 2020 10:59
Foto: FOTO TASR - Branislav Račko


V zozname účinkujúcich pre budúci rok sú holandský DJ a jedna z najväčších osobností súčasnej tanečnej hudby Martin Garrix, nórska kapela Wardruna čerpajúca zo severskej mytológie, vplyvná speváčka a gitaristka z Mali s nomináciami na Grammy Fatoumata Diawara, austrálska speváčka Tones and I preslávená hitom Dance Monkey, divoká formácia z Bosny Dubioza Kolektiv, holandský DJ a producent Bakermat, grécka speváčka, herečka a tanečnica Marina Satti sprevádzaná polyfónnou ženskou vokálnou skupinou Fonés a maďarskí rockeri Ivan and The Parazol.
„Som rada, že prvé znova potvrdené mená môžeme ohlásiť tak skoro po presune festivalu. Rokovania so zástupcami kapiel sú veľmi ústretové, je cítiť, že v súčasnej situácii sme všetci na jednej lodi. Vďaka tomu verím, že ďalší účinkujúci na budúci rok budú veľmi rýchlo nasledovať. Tohtoročný program nemôže skončiť len na plagátoch, a preto sme maximálne odhodlaní ho zrealizovať v roku 2021,” uviedla pre médiá riaditeľka festivalu Zlata Holušová.
Devätnásty ročník festivalu Colours of Ostrava sa uskutoční od 14. do 17. júla 2021 v unikátnej industriálnej oblasti ostravských Dolních Vítkovic. Na rovnaký termín sa presunulo aj medzinárodné fórum Meltingpot, ktoré sa koná po boku festivalu v jeho areáli. Nebude opäť chýbať tradične bohatý sprievodný program, teda divadlá, workshopy, filmy, výtvarné inštalácie. Celkovo by sa v areáli Dolních Vítkovic malo uskutočniť vyše 450 programových bodov na 24 vonkajších aj krytých scénach. Zakúpené vstupenky na Colours of Ostrava 2020 platia automaticky aj na budúci rok. V súčasnosti môžu fanúšikovia na sociálnych sieťach sledovať Colours TV s koncertmi, živými reláciami a materiálmi z archívu. Fórum Meltingpot prináša zaujímavé online rozhovory s rôznymi osobnosťami.

Komentáre