Hudba a film

Highlighty týždňa: Adele vydala album 25, Celeste Buckingham EP platňu

"Predčasný vianočný darček pripravili svojim fanúšikom speváčka Adele aj Celeste Buckingham."

Webmagazin.sk/TASR, 23. novembra 2015 12:00
Obal nového albumu britskej speváčky Adele. Foto: TASR/AP
Nový, v poradí tretí štúdiový album s názvom "25", vydala v piatok britská speváčka a skladateľka Adele. Svoju hudobnú novinku sa však rozhodla nesprístupniť na streamovacích službách ako Spotify, Deezer či Apple Music. Speváčkin nový štúdiový album prichádza po takmer päťročnej prestávke a jeho štandardná edícia obsahuje 11 autorských skladieb, japonská o tri navyše. Hlavný singel "Hello" sa stal prvou piesňou, z ktorej sa po jeho októbrovom vydaní za jeden týždeň predalo vyše 100 miliónov digitálnych kópií.



Boris Filan vydáva knihu Rozhovor s tigrom


Nová knižka s názvom Rozhovor s tigrom z pera Borisa Filana prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov. Boris Filan hovorí, že mesto je jeho les. V novej cestopisnej knihe čitateľovi hneď niekoľko svojich lesov. Vracia sa na známe miesta, objavuje nové. O Benátkach koluje viac zaručených správ a legiend ako o ktoromkoľvek inom meste. Treba ich vidieť, a nielen raz.

Pätina tínedžerov nevie obmedziť využívanie internetu, tvrdí výskum


Ilustračné foto Foto: TASR/Archív
Pätina tínedžerov na Slovensku priznáva, že nevie obmedziť využívanie internetu. Pre každého štvrtého mladého človeka je zas online svet neoddeliteľnou súčasťou života a každý tretí potrebuje vždy a všade poznať, čo sa deje v jeho online kruhoch. Aj to sú výsledky z výskumu Instantne internetovej poradne pre mladých IPčko.sk. Z výskumu vyplýva tiež, že polovica mladých si uvedomuje používanie internetu v čase, keď chcú uniknúť pre svetom povinností. Tretina zas dokáže v online svete na svoje povinnosti zabudnúť.

Celeste Buckingham vydala EP platňu So Far So Good


EP platňu s názvom So Far So Good vydala speváčka Celeste Buckingham. Ponúka na nej päť skladieb, sú nimi Hello, The Other Woman, Loving You, Unpredictable a The Only One. EP ponúka piesne z pripravovaného tretieho štúdiového albumu, ktorý vydá na jar budúceho roku. Speváčka samotná označila EP platňu ako „malý album“. Piesne z nového albumu predstaví speváčka na veľkom jarnom koncertnom turné, ktoré by malo tvoriť desať koncertov po Slovensku.



ODPORÚČAME AJ:
Švédske duo Roxette oslavuje tridsiatku, bude pritom aj Bratislava
Robinson & Crusoe: Film Jána S. Sabola o spájaní sa v rozdielnosti
Skupina Olympic vydala nový album
Elton John vydá vo februári nový štúdiový album

Komentáre