Hudba a film

FILM DUCHOŇ: Takto vyzerá legendárny spevák v pripravovanom filme!

"Nakrúcanie dobového hudobného filmu do finále a tvorcovia ukázali aj to, ako sa herec Vladko Plevčík vďaka umeleckým maskérom zmenil na Karola Duchoňa."

TASR, 3. septembra 2024 13:33
Takto vyzerá herec Vladko Plevčík vo filme o Karolovi Duchoňovi. Foto: Peter Korček

Najzložitejšia premena trvá až päť hodín. „Ľudia nepoznajú len hudbu Karola Duchoňa, poznajú aj jeho tvár. Práve preto nám veľmi záleží nielen na hudbe, ktorú budú diváci v kine počúvať, ale aj na tom, ako vyzerá, čo má oblečené, ako sa pohybuje, aké používa gestá či mimiku“ hovorí režisér Peter Bebjak.

A to nie je ani zďaleka všetko. „Vďaka spolupráci výnimočného tímu sa nám podarilo vytvoriť absolútne uveriteľné prostredie prelomu 70-tych a 80-tych rokov – od pohľadu na ulice, ktorými prechádza, cez interiéry, autobus, ktorým sa vezie až po oblečenie a účesy. Avšak na rozdiel od našich spomienok z čiernobielych fotiek a rovnako čiernobieleho vysielania televízie, bude náš Duchoň farebný a plný energie.“
Herec Vladko Plevčík počas nakrúania filmu Dudchoň. Foto: Peter Korček

Hudba bude hrať vo filme kľúčovú úlohu. „Piesne Karola Duchoňa budú soundtrackom nielen k filmu, ale aj k jeho životu. k príbehu o tom, ako mu z noci na ráno svet kľačal pri nohách, ale aj o tom, ako začal strácať pôdu pod nohami. Nečakajte však žiadny bulvár. Bude to jeden veľký videoklip,“ dodáva producent Rasťo Šesták.

V úlohe Duchoňovej manželky Eleny diváci uvidia Annu Jakab Rakovská, rodičov stvárnia Gregor Hološka a Agáta Spišáková a v ďalších úlohách sa objaví aj viacero známych tvárí ako Tomáš Maštalír, Adrian Jastraban, Alena Pajtinková, Daniel Fischer, Dano Žulčák, Juraj Hrčka, Juraj Bača a mnohí iní.
Nakrúcanie filmu Duchoň režiséra Petra Bebjaka finušuje. Foto: Lenka Kandravá


O FILME
Bol najväčším talentom svojej generácie. Príbeh muža, ktorý žil až príliš intenzívne.
Filmový príbeh Karola Duchoňa začína počas nakrúcania silvestrovského programu v televízii v roku 1984 a mužovi, ktorému ešte nedávno ležal pri nohách svet, prebehne počas jednej noci pred očami doslova celý život.
Vidíme, ako chlapec z vidieckej kapely dostal príležitosť hrať v kluboch na západe a aj to, ako sa po návrate vďaka jedinej pesničke stal zo dňa na deň skutočnou dobovou pop ikonou. Písali preňho najrenomovanejší hudobní skladatelia a textári na Slovensku, získaval ceny na najvýznamnejších súťažiach a prichádzali mnohé zahraničné turné. Obrovský úspech však začína prebúdzať aj jeho vnútorných démonov... A to všetko budeme môcť pozorovať v sprievode jeho najväčších hitov.

DUCHOŇ príde do kín v lete 2025, v roku, keď si budeme pripomínať 75 rokov od narodenia Karola Duchoňa a zároveň 40 rokov od jeho smrti.

Film vzniká v spolupráci s Voyo a distribúciu na Slovensku a v Českej republike zabezpečuje Continental Film.

Komentáre