Hudba a film

Festival Vrbovské Vetry už pozná všetky mená vo svojom programe

"Medzi vystúpeniami jednotlivých kapiel sa budú konať tradičné vtipné vsuvky Pána Brata ako Veľká Vrbovská, Strelecké preteky z poplašnej pištole, Vetrobal, Formula Nula či Megalukostreľba. "

TASR, 24. júna 2022 12:36
Na archívnej snímke hudobník a spisovateľ Branislav Jobus, organizátor festivalu Vrbovské Vetry, pred publikom počas otvorenia 11. ročníka festivalu vo Vrbovom 15. júla 2017. Foto: TASR/Martin Palkovič

Festival Vrbovské Vetry 2022 zverejnil kompletný program. V sobotu 2. júla sa na futbalovom štadióne vo Vrbovom uskutoční už 16. ročník festivalu Vrbovské Vetry. TASR informoval spoluorganizátor Miloslav Láber.

Ako v predchádzajúcich rokoch, aj teraz je program zastúpený silnými menami. Už o 16. hodine vystúpi jedna z najúspešnejších domácich kapiel Korben Dallas, o 17.30 h bude pódium patriť premiére opery na motívy knihy Braňa Jobusa Muflón Ancijáš, ku ktorej zložil hudbu Slavo Solovic. Na tomto výnimočnom projekte sa zúčastní viac ako 40 účinkujúcich, okrem Komorného orchestra mesta Trenčín aj členovia speváckeho zboru Technik či sólisti Henrich Gibala a Sára Šalingová. Nasledovať bude tradičné Slávnostné otvorenie a zatvorenie festivalu s veľkolepým príchodom Pána Preccedu a koncertom Vrbovských Víťazov s komorným orchestrom.

Festivalová klasika Chiki Liki Tu-A sa predstaví o 19.30 h, po nej príde na pódium Slobodná Európa s Lacom Lučeničom na poste gitaristu a poľská folk-punková kapela Haňba. Ako každý rok, aj teraz Braňo Jobus pokrstí svoju knižnú novinku s názvom Chrontulienka. Medzi vystúpeniami jednotlivých kapiel sa budú konať tradičné vtipné vsuvky Pána Brata ako Veľká Vrbovská, Strelecké preteky z poplašnej pištole, Vetrobal, Formula Nula či Megalukostreľba.

Po pandemickej pauze sa na festival vráti už legendárny Džukebox Live. Na festivale bude k dispozícii zdarma parkovanie aj stanové mestečko, kde sa v nedeľu ráno uskutoční obľúbená Upratéka a následná Výprava do Stredu sveta a vesmíru, spojená s prednáškou Pána Brata. Medzi ďalšími interpretmi sú aj Andrea Bučko Band a Orchester Jeana Valjeana.

Tento rok sa budú Vetry konať bez akýchkoľvek kapacitných obmedzení, deti do 12 rokov budú mať vstup zdarma, ako tomu bývalo pred pandémiou. Pre rodiny s deťmi bude vyhradená aj časť futbalového trávnika s výhľadom na pódium. Podrobné informácie sú uvedené na webovej stránke vrbovskevetry.sk.


Komentáre