Hudba a film

Ennio Morricone sa teší na koncert v bratislavskej Slovnaft Aréne

"Slávny filmový hudobný skladateľ Ennio Morricone sa teší po takmer vypredanom februárovom pražskom koncerte v O2 aréne na koncert v bratislavskej Slovnaft Aréne."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 15. januára 2014 6:30
Foto: JVS Group
Cenami obdarovaný hudobný skladateľ Ennio Morricone, autor mnohých veľmi úspešných skladieb predovšetkým filmovej hudby pridáva už po takmer vypredanom februárovom koncerte v pražskej O2 Aréne, rovnako aj Viedni a Budapešti, ďalšie vystúpenie.

Legenda filmovej hudby, taliansky hudobný skladateľ Ennio Morricone, sa už o pár mesiacov predstaví slovenskému publiku v rámci jeho pripravovaného koncertu 5. apríla 2014 v najmodernejšej hale Slovenskej republiky Slovnaft Aréne v Bratislave.
Foto: TASR/AP



Ennio Morricone je autorom mnohých nezabudnuteľných filmových motívov. Medzi jeho najznámejšie určite patria melódie nesmrteľných westernov Vtedy na západe, Pre pár dolárov naviac alebo ďalší Leoneho snímok Dobrý, zlý a škaredý. Morricone však rozhodne nie je len “westernový “ hudobný skladateľ. Na svojom konte má hudbu k stovkám filmových spracovaní. Filmy ako Profesionál, Misia na Mars, Bio Raj alebo Najvyššia ponuka, za ktorú obdržal v minulom roku prestížnu cenu EFA, Európskej filmovej asociácie. Jeho hudba je známa aj vďaka jeho spolupráci s populárnym režisérom Quentinom Tarantinom. Ten si Morriconeho hudbu vybral do filmov Kill Bill, Nehanební Bastardi alebo posledný kinový trhák Divoký Django.

Vzhľadom k veľkému záujmu o jeho koncert a vzhľadom k skutočnosti, že najväčšia česká hala O2 aréna, rovnako aj viedenská Stadthalle sú na koncert tohto svetového velikána a držiteľa ceny Oscar za celoživotné dielo takmer vypredané, rozhodol sa maestro Morricone vystúpiť v strednej Európe ešte raz.

Konkrétne ide o vystúpenie v bratislavskej Slovnaft Aréne. Koncert sa uskutoční 5. apríla 2014 o 20:00 hodine a vstupenky sú už v predaji v sieti ticketportal.sk.

Komentáre