Hudba a film

Dano Heriban predstavil videoklip k novinke Chipsy King

"Videoklip k piesni natáčali vo Svätom Jure, v prostredí Scheidlinovej záhrady. Klip točili v septembri a funky atmosféru piesne umocnilo aj priaznivé jesenné počasie. "

TASR/Webmagazin.sk, 10. novembra 2020 10:38
Na archívnej snímke herec a hudobník Daniel Heriban. Foto: TASR Dano Veselský

Slovenský herec a hudobník Dano Heriban odpremiéroval videoklip k novej piesni Chipsy King z pripravovaného štvrtého štúdiového albumu s rovnomenným názvom. Ten by mal vyjsť 15. novembra. TASR o tom informoval Tomáš Kršňák zo spoločnosti ProMusic.



Heriban v roku 2018 predstavil svoj hudobný projekt Čosi úsmevné, svoj prvý počin venovaný detskému poslucháčovi. Po pozitívnom prijatí prvotiny a intenzívnom živom kontakte s malými fanúšikmi teraz predstavuje videoklip k novinke Chipsy King a predznamenáva tak vydanie ďalšieho albumu venovaného detskému poslucháčovi. "Rodinné, kolektívne naberanie kyslíka pri prechádzkach pôsobí inšpirujúco. Počas jednej takej prechádzky som s manželkou rozoberal text s pracovným názvom 'Desiata', na ktorom som aktuálne robil a premýšľal nad ním. Týkal sa neúnavného pochutnávania si detí na sladkostiach, slanostiach a všetkom inom, len nie zdravom jedle. Nakoniec z toho vyšiel úplne iný základ textu, nový Chipsy King," priblížil Dano genézu pesničky. "Námet som poslal Jakubovi Nvotovi, s ktorým sme už dlhšie v rámci textov na rovnakej vlnovej dĺžke a vážim si jeho pohľad a chuť reagovať na moje výzvy. Tak vznikla riadna 'funkovačka', akú som si už dávno želal pre deti napísať," dodal.

Videoklip k piesni natáčali vo Svätom Jure, v prostredí Scheidlinovej záhrady. Réžie sa zhostil televízny režisér Tomáš Jančo a za kameru sa postavil Michal Skotnický, ktorý v minulosti spolupracoval s Danom Heribanom na videoklipe k piesni Čosi úsmevné. Klip točili v septembri a funky atmosféru piesne umocnilo aj priaznivé jesenné počasie. "V posledných teplých lúčoch jesenného slnka to bol pre mňa, ale aj decká, zážitok," potvrdil Heriban. "Klip sme natáčali s deťmi z Jumbo Dance Studio, ktoré cez priateľa Miňa Kereša a Jitku Kerešovú obdivujem už druhú dekádu. Je dôležité sa obklopiť hlavne priateľmi. Vždy a všade. Všetci, čo na klipe spolupracovali, sú nimi aj v mojom osobnom živote," uzavrel.

Komentáre