Hudba a film

BuranoWski vydáva nový singel a klip s názvom Život

"Je to jedna z tých piesní, ktorú som nedokázal dostať z hlavy, pokiaľ nebola úplne dokončená, povedal spevák."

TASR/Webmagazin.sk, 20. novembra 2020 12:02
Foto: Facebook BuranoWski

Tomáš Buranovský prichádza s novou skladbou Život. Hudbu aj text zložil Buranovský, produkciu piesne a videoklip realizoval Laco Rychtarik. Podľa speváka Život je vlastne jedno z najsilnejších slov vôbec. Pri ňom sa objaví toľko asociácií, že škála pocitov pri jeho počutí je nekonečná. Každý pri tom slove cíti niečo iné, prichádzajú rôzne myšlienky, všetky sú však silné a autentické.

„Aj napriek tomu, že mám relatívne nový album, rozhodol som sa počas mesiacov strávených doma písať nové skladby. Myslím si, že je to jeden z mála prejavov, ktoré nám umelcom ešte nikto nevzal. Vnímal som to ako záväzok voči mne aj voči fanúšikom. Musím sa priznať, že nebolo ambíciou sadnúť si a napísať nejaký singel. Presne si pamätám, že gitaru som do rúk vzal s čistou hlavou, bez akéhokoľvek konkrétneho nápadu. Po chvíli som však začal hrať prvotný motív piesne. Harmonicky a melodicky som ho potom dotváral za pochodu,“ povedal pre médiá Buranovský.



„Text som hľadal dlhšie. V slohách som si bol síce istý hneď od začiatku, no refrény ma vytrápili. Dokonca si spomínam, keďže to bolo v letnom období, ako som si šiel zakopať so synom na ihrisko a neustále som hľadal tie správne slová. Je to jedna z tých piesní, ktorú som nedokázal dostať z hlavy, pokiaľ nebola úplne dokončená. V skladbe si uvedomujem našu pominuteľnosť a hľadám v nej pokoru, vďaka ktorej spoznávam samého seba. Snažím sa sebe aj poslucháčom vysvetliť, že niekedy nie je dôležité to, čo by sme chceli, ale to, čo je pre nás najlepšie. A aj keď si často myslím, že je to jedno a to isté, nie je to tak,“ dodal spevák.
Foto:

BuranoWski (civilným menom Tomáš Buranovský, 3. 11. 1989, Košice) spieval od piatich rokov vo folklórnom súbore. Na základnej umeleckej škole sa učil hre na akordeóne a na gitare. Účinkoval v tretej sérii súťaže Slovensko hľadá SuperStar, kde to v roku 2007 dotiahol do semifinále. V roku 2010 zvíťazil s piesňou Blízko cieľa v autorskej súťaži Košický zlatý poklad. V roku 2011 sa dostal až do finále súťaže Česko Slovensko má talent. Rok nato vydal debutový album s názvom Čas. V máji 2020 vydal album s názvom Lúč.








Komentáre