Hudba a film

Adam Ďurica vydáva nový singel Dobre viacmenej

"Spoločnosť mu robí český raper Rageo. Pozrite si videklip."

TASR, 26. septembra 2022 14:21
Adam Ďurica Foto: Martin Palkovič

Adam Ďurica prichádza s novou skladbou Dobre viacmenej, ku ktorej si prizval aj českého speváka Raega. Raego získal v roku 2021 bronzového Slávika v kategórii Hip Hop/Rap.

„ V lete, medzi koncertami, sme s kapelou vybehli na pár dní do štúdia v Považskej Teplej. Chceli sme sa venovať hudbe, ale v novom prostredí, ktoré nás inšpiruje, kde môžeme džemovať, hneď to nahrávať a, kde nie sme ničím obmedzení“ približuje vznik skladby Adam Ďurica. „ Počas koncertov, je to náročné, venujeme hlavne live prevedeniu show pre fanúšikov. Veľa cestujeme a na cestách sa tvorí ťažko. Dali sme si 3 dni v štúdiu a len tak sme hrali. Tam vznikla melodická linka, základ celej skladby, a potom sme ju už dokončievali u Mateja Turcera v štúdiu. Počas koncertov v Čechách som sa spoznal s Raegom. Oslovil ma jeho „drive“, energia, a tak sme sa dohodli na spolupráci" uzatvára Adam.
Adam Ďurica počas nahrávania nového singla v štúdiu. Foto: Martin Palkovič


„Adama obdivujem už niekoľko rokov, videl som ho niekoľkokrát hrať naživo, a musím povedať ide, podľa mňa, o jedného z najlepších umelcov na Slovensku. Mal som možnosť ho spoznať osobne na spoločných koncertoch a padli sme si do oka. Spoločný výsledok je fantastický aj vďaka tímu, ktorý Adam okolo seba má“ hovorí Raego na margo spolupráce s Adamom.

K singlu pripravili aj videoklip. Jeho režisérom je Adam Pásztor zo ZAGX production „ Klip vlastne odráža celý proces vzniku skladby, pretože sme začínali v štúdiu Birdland v Považskej Teplej, odtiaľ sme sa presunuli do Pulp k Matejovi Turcerovi a tiež sme natáčali v Prahe s Raegom. Pracovali sme na tom všetci ako jeden tím, ktorého súčasťou sú Radovan Bzdyl, Martin Palkovič a Peter Pavlikovský. Jednoducho skvelá tímová práca“.

Komentáre