Cestovanie

Župný deň na Oravskom hrade, ponúkne pozorovanie Slnka aj sokoliarov

"Oravský hrad návštevníci spoznajú aj prostredníctvom virtuálnej reality. Súčasťou podujatia bude remeselný jarmok. Vstup na podujatie je voľný."

TASR, 4. septembra 2024 13:08
Oravský hrad v Oravskom Podzámku. Foto: TASR Erika Ďurčová

Tohtoročný Župný deň Žilinského kraja bude v sobotu (7. 9.) na Oravskom hrade. Okrem rôznych zaujímavostí o kraji návštevníkom ponúkne aj pozorovanie Slnka či bábkové divadlo. Na sociálnej sieti o tom informovali zo Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).

Pozorovanie Slnka sa uskutoční medzi 11.00 a 16.00 h. "Spoznáme vesmír zblízka a okrem toho návštevníkov poteší aj Lunalón, svetelný model a verná kópia Mesiaca z Krajskej hvezdárne Žilina. Umeleckí kováči zo Strednej odbornej školy strojníckej Kysucké Nové Mesto zas ukážu, aké unikátne kováčske diela sa dajú vyrobiť," priblížili zo ŽSK.

Bábkové divadlo zo Žiliny si pre deti pripravilo predstavenie Kozliatka, ktoré si budú môcť pozrieť o 13.00 a 15.00 h. Zábavu počas dňa prinesie i Šašo Gumo. Žonglérsku show predvedú na poludnie a o 15.45 h. "Sokoliari Kráľa Svätopluka vystúpia o 13.30 h a počas celého dňa budú k dispozícii na jednom zo stanovíšť," dodali zo samosprávneho kraja.

Oravský hrad návštevníci spoznajú aj prostredníctvom virtuálnej reality. Súčasťou podujatia bude remeselný jarmok. Vstup na podujatie je voľný.
Na snímke vynovená fasáda Archívnej veže Oravského hradu. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová





Komentáre