Cestovanie

V Spišskom Podhradí leto ukončí Beh okolo Spišského hradu

"Pre najmenších budú pripravené hrady na skákanie, maľovanie na tvár a jazda na koníkoch. K programu prispejú aj miestni skauti, hasiči a policajti."

TASR, 30. augusta 2024 13:57
Na archívnej snímke návštevníci počas prehliadky Spišského hradu. Foto: TASR - Milan Kapusta

V Spišskom Podhradí patrí posledný prázdninový víkend deťom a športu. V sobotu (31. 8.) je pripravený program pre deti a v nedeľu (1. 9.) sa uskutoční 41. ročník Behu okolo Spišského hradu. TASR o tom informoval primátor mesta Michal Kapusta.

"Tradícia sa nesmie porušiť, a preto sa v sobotu premení Park kultúry za mestským úradom na miesto plné smiechu, hudby, tanca a príjemnej atmosféry," dodal. Deti spolu s rodičmi si môžu overiť svoje vedomosti a zručnosti na stanovištiach prvej pomoci, ktoré pripravili dobrovoľníci Slovenského Červeného kríža. Pre účastníkov budú pripravené vecné ceny za úspešné zvládnutie úloh. O zábavu sa postarajú Edo Drewo, Lesné Víly, žiaci Základnej umeleckej školy v Spišskom Podhradí a detská diskotéka.

Pre najmenších budú pripravené hrady na skákanie, maľovanie na tvár a jazda na koníkoch. K programu prispejú aj miestni skauti, hasiči a policajti.

V nedeľu bude Spišské Podhradie hostiť Beh okolo Spišského hradu, ktorý je už tradičným prvým septembrovým podujatím. Štart 41. ročníka sa uskutoční o 9.00 h, pričom bežci si budú môcť vybrať medzi 12- a 19-kilometrovou traťou.

Organizátori pre najmladších pripravili baby a žiacke preteky. V detských kategóriách osobitne oceňovaní chlapci aj dievčatá, čo je novinkou tohto ročníka.


Komentáre