Cestovanie

Posledná letná nočná prehliadka na hrade Strečno bude koncom augusta

"Prehliadky budú v ôsmich vstupoch od 20.30 do 24.00 h a návštevníkom odporúčajú vziať si baterky. Prehliadka nie je vhodná pre deti do šesť rokov."

TASR, 21. augusta 2024 12:37
Pohľad na hrad Strečno v okrese Žilina. Foto: TASR - Michal Svítok

Posledná tohtoročná letná nočná prehliadka na hrade Strečno sa bude konať budúcu stredu (28. 8.). Pre návštevníkov pripravili tajomný príbeh, stredovekú kuchyňu, vysvietené planéty aj ohňovú šou. TASR o tom informovala Magdaléna Lacková z Považského múzea.

"Príbeh O krásnej Marienke a Milkovi bol inšpiráciou na vytvorenie zážitkovej prehliadky v podaní divadelno-šermiarskej skupiny Memento mori a združenia Hammer," načrtla Lacková. Po prehliadke hradu si návštevníci môžu pozrieť ohňovú šou, ktorú pripraví Magic Flames, a ochutnať dobové špeciality z kuchyne Cech Terra de Selinan. "Veľkým lákadlom budú určite nafukovacie sféry Marsu a Mesiaca z Krajskej hvezdárne v Žiline, ktoré skvele doplnia celkovú atmosféru," dodala Lacková.

Prehliadky budú v ôsmich vstupoch od 20.30 do 24.00 h a návštevníkom odporúčajú vziať si baterky. Prehliadka nie je vhodná pre deti do šesť rokov.

Komentáre