Cestovanie

Benátska noc na Štrbskom plese ponúkla atmosféru Talianska

"V prístave člnkov bolo počas podujatia 22 drevených člnkov, na ktorých sa návštevníci mohli výnimočne do 20.00 h plaviť po hladine Štrbského plesa. "

TASR, 22. júla 2024 11:31
Benátska noc na Štrbskom plese vo Vysokých Tatrách v sobotu 20. júla 2024. Foto: TASR František Iván

Štrbské pleso vo Vysokých Tatrách sa po deviaty raz v novodobej histórii v sobotu (20. 7.) premenilo na tatranské Benátky. Pre návštevníkov bola pripravená talianska hudba, jedlo, barokové kostýmy, zrkadlové sochy a člnky. Podujatie bolo zároveň oslavou Dňa Štrbského Plesa.

Ako TASR informoval manažér komunikácie a PR spoločnosti Tatry Mountain Resorts Marián Galajda, názov podujatia Benátska noc nie je náhodný. "Benátsku noc organizovali už v minulých desaťročiach návštevníci a obyvatelia Tatier ako príjemné podvečerné podujatie spojené s člnkovaním, hudbou a dobrým jedlom," vysvetlil.

V hudobnom programe sa predstavili Babjakovci - Martin Babjak, Terezia Kružliaková, Ján Babjak a Daniel Buranovský, z bratislavskej Novej scény prišli Mirka Partlová a Dárius Koči, s talianskymi a slovenskými evergrínmi sa predstavil Jozef Benedik. O dobrú náladu sa postarali aj ďalšie vystúpenia, počas ktorých sa predstavili Kristína Vrecková a Andrea Súlovská s kapelou.

V prístave člnkov bolo počas podujatia 22 drevených člnkov, na ktorých sa návštevníci mohli výnimočne do 20.00 h plaviť po hladine Štrbského plesa. Denná prevádzka je štandardne len do 18.00 h.

Komentáre