Cestovanie

Začala sa výstavba úseku Vážskej cyklomagistrály do Piešťan

"Vážska cyklomagistrála by mala tvoriť priame spojenie dôležitých priemyselných sídel Piešťany, Horná Streda, Sereď a Hlohovec v celkovej dĺžke 60 kilometrov."

TASR, 25. februára 2022 10:56
Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V priebehu 12 nasledujúcich týždňov by mal hranicu Trenčianskeho a Trnavského kraja pri Hornej Strede s mestom Piešťany spojiť nový úsek Vážskej cyklomagistrály. Stavenisko odovzdal investor Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v utorok realizátorovi.

V dĺžke 3,6 kilometra so šírkou tri metre postaví spoločnosť Strabag na hrádzi rieky Váh asfaltovú komunikáciu, ktorá bude mať podľa slov predsedu TTSK Jozefa Viskupiča jedno odpočívadlo so zázemím a s možnosťou nabitia smartfónov. Ide o prvý úsek cyklomagistrály na území TTSK. „Je určený na dochádzanie za prácou, tiež na cykloturistiku,“ povedal. Výstavba počíta s nákladom takmer pol milióna eur.

Jedným z hlavných cieľov TTSK v oblasti cyklistickej dopravy je podpora udržateľnej mobility. Vážska cyklomagistrála by mala tvoriť priame spojenie dôležitých priemyselných sídel Piešťany, Horná Streda, Sereď a Hlohovec v celkovej dĺžke 60 kilometrov. „Samotná cyklomagistrála je unikátny projekt, spájajúci Oravu s Komárnom. Získali sme nenávratný finančný príspevok na výstavbu ďalšieho úseku Sereď - Šúrovce a žiadame o podporu aj pre úsek Šúrovce - Siladice. Veríme, že nová cyklotrasa prinesie úžitok nielen v podobe ekologizácie dopravy, ale aj nárastu cestovného ruchu v Piešťanoch a ich okolí,“ uviedol Viskupič. TTSK pracuje aj na zámeroch ďalších úsekov.


Komentáre