Cestovanie

V prvú júlovú nedeľu otvoria letnú sezónu na Budatínskom hrade

"Tento rok vymysleli nový koncept podujatia a program sa nebude odohrávať na hlavnom pódiu, ale priamo v parku pod stromami. "

TASR, 4. júla 2024 11:34
Na snímke tradičné trhy počas podujatia Budatínsky rínok v Žilin. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Považské múzeum v Žiline otvorí letnú sezónu v areáli Budatínskeho hradu v nedeľu 7. júla. Ako informovala kultúrna manažérka Považského múzea Sabina Pavlíková, pre tento rok vymysleli nový koncept podujatia a program sa nebude odohrávať na hlavnom pódiu, ale priamo v parku pod stromami.

"Návštevníci tak môžu sedieť na dekách a so svojimi najbližšími si vychutnať divadelné predstavenie O múdrej princeznej z Dvora zázrakov alebo koncert žilinskej kapely Vox Supra acoustic. Taktiež sa môžu tešiť na aktivity v Múzejnom mestečku, tvorivé dielne, fotokútik, dobové hry alebo čítanie s Krajskou knižnicou v Žiline," priblížila Pavlíková. Chýbať nebudú ani zážitkové prehliadky v hrade, ktoré pripravuje divadelno-hravé zoskupenie RAZCA.

Hovorkyňa múzea Magdaléna Lacková doplnila, že počas júla a augusta plánujú na Budatínskom hrade viacero podujatí, ktorými chcú prilákať rôzne vekové kategórie. "Počas týždňa sa môžu najmä deti tešiť na najobľúbenejšie programy s múzejnou pedagogičkou a v nedeľu čaká na návštevníkov hradu bonus v podobe tvorivých dielní a workshopov s odbornými zamestnancami múzea," uzavrela Lacková.



Komentáre