Cestovanie

V Národnom parku Malá Fatra sú uzavreté štyri turistické chodníky

"Dôvodom uzávery úseku modrého chodníka v časti Vendovka – Malý Kriváň, ktorý prechádza územím nad hornou hranicou lesa, je ochrana kurovitých vtákov."

TASR, 8. júna 2021 11:21
Malá Fatra, foto z archívu. Foto: Soňa Lexmanová
Varín 8. júna (TASR) - V Národnom parku (NP) Malá Fatra sú do 15. júna uzavreté tri turistické chodníky a do 15. augusta je dočasne uzavretý chodník Tiesňavy – Boboty - Vrchpodžiar (zelená turistická značka). NP Malá Fatra o tom informoval na sociálnej sieti.

Každoročná jarná uzávera do polovice júna sa týka chodníkov Medziholie – Veľký Rozsutec – Medzirozsutce (červená turistická značka), Obšívanka – Malé nocľahy (modrá turistická značka) a Vendovka – Malý Kriváň (modrá turistická značka). "Uzavreté úseky chodníkov na Veľký Rozsutec, do Obšívanky a na Boboty sú súčasťou národných prírodných rezervácií Rozsutec a Tiesňavy. Rezervácie predstavujú v atakovanom území NP ostrovy divočiny a nedotknutej prírody. Dôvodom uzávery úseku modrého chodníka v časti Vendovka – Malý Kriváň, ktorý prechádza územím nad hornou hranicou lesa, je ochrana kurovitých vtákov," vysvetlili ochranári.

Pripomenuli, že turisti v NP Malá Fatra majú celoročne k dispozícii vyše 150 kilometrov značených turistických chodníkov. "Prosíme návštevníkov o rešpektovanie týchto uzáver. Počas kontrol zisťujeme, že nie každý obmedzenia dodržiava, či už z nedbalosti alebo aj nevedomosti. Z tohto dôvodu sme na našej hlavnej stránke http://npmalafatra.sopsr.sk/ pridali veľké odpočítavanie do konca uzáver," dodali ochranári.

Komentáre