Cestovanie

Oslavy 150. výročia založenia Štrbského Plesa budú v talianskom štýle

"V hudobnom programe sa predstavia Richard Rikkon, Berco Balogh, Eva Máziková, Vincent Jaš, Gioia - Matej Vaník či taliansky spevák Daniyel. "

TASR, 20. júla 2022 14:29
Na archívnej leteckej snímke tatranská osada Štrbské Pleso. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Pri príležitosti 150. výročia založenia osady Štrbské Pleso ožije v sobotu 23. júla prístav člnkov talianskou atmosférou. "Podujatie Benátska noc prinesie do prístavu a jeho okolia účinkujúcich v dobových barokových kostýmoch, gondolierov, atraktívne zrkadlové sochy a hudobný program. Okrem príjemnej prechádzky okolo plesa či člnkovania budú mať návštevníci možnosť ochutnať aj tradičné talianske špeciality z regiónu Benátsko," informovala o tom Lucia Blašková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry, ktorá je hlavným organizátorom podujatia.

V prístave na Štrbskom plese budú mať hostia k dispozícii spolu 22 člnov, aby si podvečer jeho atmosféru mohli vychutnať aj priamo z hladiny jazera. V hudobnom programe sa predstavia Richard Rikkon, Berco Balogh, Eva Máziková, Vincent Jaš, Gioia - Matej Vaník či taliansky spevák Daniyel.

Benátska noc na brehu Štrbského plesa nie je žiadnou novinkou. "Toto podujatie má v Tatrách svoju tradíciu dlhú niekoľko desaťročí. Príjemné podvečerné podujatie spojené s člnkovaním, hudbou a dobrým jedlom dotváralo výnimočnú atmosféru tohto miesta už v minulých desaťročiach. Preto sme radi, že tak ako sa podarilo vrátiť na hladinu jazera člnkovanie, tak návštevníci budú môcť po obnovení tradície zažiť už po siedmy raz aj Benátsku noc," vysvetlil šéf organizačného tímu Lukáš Brodanský.

Súčasťou podujatia bude aj maketa originálnej benátskej gondoly, vystavená na brehu ako fotopoint s panorámou plesa a tatranských štítov. Benátska noc na Štrbskom Plese sa začne o 15. hodine, člnkovanie bude možné do 20. hodiny. Vstup na akciu realizovanú s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR je bezplatný.


Komentáre