Cestovanie

Lanovka na Kamzík opäť premáva, treba však dodržiavať opatrenia

"Lanovka tento týždeň premáva v predĺženom režime, a to každý deň od pondelka do nedele v čase od 10:00 do 18:00."

TASR, 12. januára 2021 14:29
Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Sedačková lanová dráha zo Železnej studničky na Kamzík v bratislavskom Novom Meste opäť premáva. Jej prevádzka bola obnovená na základe usmernenia vedúceho hygienika Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Verejnosť ju môže tento týždeň za dodržania prísnych hygienických opatrení využívať v predĺženom režime. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke.

„S ohľadom na skutočnosť, že predmetná lanová dráha je zložkou dopravy v Bratislave a nie je súčasťou lyžiarskeho strediska, ako aj s ohľadom na typ predmetnej lanovej dráhy – otvorená sedačková pre dve osoby, sme toho názoru, že uvedená lanová dráha môže byť aj naďalej v prevádzke," uvádza sa v usmernení rezortu dopravy.

Správca lanovky, príspevková organizácia EKO podnik VPS, však musí zabezpečiť pre návštevníkov možnosť dezinfekcie rúk, ako aj častejšie čistenie dotykových plôch lanovky. Návštevníci lanovky sú povinní dodržiavať odstup pri čakaní na sedačku minimálne dva metre, musia mať prekryté ústa a nos rúškom, šálom alebo šatkou a vydezinfikované ruky.

„Na lanovke môžu sedieť na sedačkách vedľa seba len osoby, ktoré sú aktuálne spolu v tzv. bubline," upozorňuje mestská časť.

Lanovka tento týždeň premáva v predĺženom režime, a to každý deň od pondelka do nedele v čase od 10:00 do 18:00. Premáva každú celú hodinu, pri veľkom záujme nepretržite. V prípade nepriaznivého počasia bude premávka lanovky prerušená.

Komentáre