Biznis

Teraz je ten pravý čas na kariéru. TOP zamestnávateľ hľadá nové posily

"Viete, koľko sa zarába na pozícii pokladník/predavač v Kauflande? Od marca 2024 nie menej ako 1 050 eur, čo je o 40 percent viac než výška minimálnej mzdy. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 19. apríla 2024 9:03
Foto: Kaufland
Pre obľúbeného predajcu potravín je férové odmeňovanie mimoriadne dôležité. Zamestnancom pravidelne zvyšuje mzdu, za posledných 5 rokov na niektorých pozíciách dokonca až o 30 percent. „Pravidelné prehodnocovanie platových podmienok považujeme za spôsob, ako dať všetkým zamestnancom najavo, že sú pre nás dôležití a že si ceníme ich vysoké nasadenie,“ vysvetľuje Karin Marková, riaditeľka oblasti pre ľudské zdroje spoločnosti Kaufland Slovenská republika v.o.s.

Už šiestykrát za sebou získal ocenenie Top Employer Slovensko 2024. Dohodnete sa na skrátenom úväzku, flexibilný pracovný čas pod červenou strechou takisto dobre poznajú a využívajú. Tu však výhody v Kauflande nekončia. Karta Multisport do športových zariadení, pravidelné vitamínové balíčky a ovocné dni, ale aj päť voľných dní navyše nad rámec zákonnej dovolenky, dva platené dni ročne na dobrovoľnícku aktivitu, sabatikal či finančné príspevky pri rôznych životných situáciách, vrátane Vianoc, a mnohé ďalšie. „Iba počas minulého roka sme na benefity a odmeny vynaložili vyše 9 miliónov eur,“ upresňuje riaditeľka.

Kaufland, to je aj práca v stavebníctve, servise či v marketingu
V súčasnosti pre reťazec pracuje vyše 7 800 ľudí. Zaujímavé ponuky na prácu si tu nájdu šikovní technici, ktorí sa starajú o údržbu a opravu vysokozdvižných vozíkov a systémov, aby všetko bežalo tak, ako má. Možno vás to prekvapí, no Kaufland ponúka prácu aj právnikom, účtovníkom, architektom, IT špecialistom alebo grafikom.

Významnú pozíciu tu majú bezpečnostní audítori. Ich úlohou je pozorne sledovať a vyhodnocovať riziká na pracovisku. Pri každodennej kontrole predajni, skladu alebo administratívnych priestorov raz-dva nachodia odporúčaných 10 000 krokov denne. A jedna špecialita - vedeli ste, že pokiaľ sa zamestnáte na manažmente kvality, vašou úlohou bude okrem iného skúšanie nových vecí, vrátane hľadania potravín, ktoré budú zákazníkom najviac chutiť? Každá zmrzlina, omáčka na cestoviny či cukrovinka prejde nielen vašimi rukami, ale doslova aj chuťovými pohárikmi. No neznie to ako práca snov?



Zvládnite koníčky, štúdium aj starostlivosť o rodinu
Ďalšou dobrou správou je, že na viacerých pozíciách môžete využívať home office alebo si svoj čas naplánovať flexibilne, aby ste stíhali byť s rodinou, športovať alebo vzdelávať sa. Jednoducho povedané, dodržiavať zásady work-life-balance. Vedúci oddelení sú zvyknutí robiť kompromisy a hľadať také riešenia, ktoré budú vyhovovať všetkým. „V Kauflande vždy myslíme na zdravie a pohodu našich zamestnancov, na zosúladenie ich pracovného a osobného života,“ hovorí Karin Marková.

Urobte si čas na prácu, koníčky aj rodinu

Najmä rodičia to dobre poznajú, zladiť kariéru a starostlivosť o deti nie je ľahké. Mnohí preto oceňujú možnosť pracovať na skrátený úväzok, len v roku 2022 ho využívalo až 30 % zamestnancov v trvalom pracovnom pomere. Aj ďalšie benefity pomáhajú lepšie zvládať rodičovské povinnosti, okrem finančného príspevku k narodeniu dieťaťa, je to tiež Baby balíček, pravidelné balíčky pre školákov či možnosť prihlásiť dieťa do letného tábora, pričom Kaufland hradí 85 % z celkovej ceny týždenného pobytu. Každý rok túto možnosť využíva približne 200 detí zamestnancov z celého Slovenska.

Úspešná kariéra za pár mesiacov? Áno, ide to
Určite ste už počuli príbeh, ako sa z brigádnika alebo zamestnanca predajne postupne stal manažér. V tejto spoločnosti sa s tým dokonca počíta. „Našou stratégiou je obsadzovať vedúce pozície prioritne našimi zamestnancami,“ potvrdzuje K. Marková. Stredoškoláci sa môžu stať súčasťou systému duálneho vzdelávania, v ktorom okrem kvalitného štúdia získajú aj cennú prax a v neposlednom rade si slušne privyrobia. Leadership program je zase určený pre absolventov stredných a vysokých škôl, ktorých zaujíma oblasť obchodu a ovládajú aspoň jeden cudzí jazyk. Vďaka tomu sa môžu šikovní študenti stať vedúcimi pracovníkmi, a to už za 18 mesiacov.


Foto: Vybudujte si úspešnú kariéru, pre študentov stredných a vysokých škôl sa otvára program Leadership

Pokiaľ pracujete v Kauflande, máte k dispozícii viacero vzdelávacích aktivít, vrátane jazykových kurzov. V roku 2023 jeho zamestnanci strávili tisíce hodín na bezplatných školeniach podľa vlastného výberu. Za zmienku takisto stojí, že platové rozdiely medzi ženami a mužmi sa v tejto spoločnosti „nenosia“ a takmer polovica zamestnancov na vedúcich pozíciách sú práve ženy.

Zaujali sme vás? Neváhajte a navštívte našu stránku kariera.kaufland.sk, kde zistíte viac o aktuálnych pracovných ponukách.

Komentáre