Biznis

NAJLEPŠIA MEDOVINA SVETA je Medovina Barrique z Apimed

"Medovina Barrique z Medovinárstva Apimed v Dolnej Krupej získala ocenenie NAJLEPŠIA MEDOVINA SVETA. S ocenením získava víťaz na 2 roky aj Putovný pohár, ktorý môžete práve teraz vidieť v Bratislave!"

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 3. novembra 2023 11:31
Medovina Barrique z Medovinárstva Apimed v Dolnej Krupej získala ocenenie NAJLEPŠIA MEDOVINA SVETA Foto: Medovinárstvo APIMED
Rodinné Medovinárstvo Apimed v Dolnej Krupej, získava dlhoročne tie najprestížnejšie ocenenia na medzinárodných súťažiach, medzi stále sa rozširujúcou konkurenciou medovinárov.

Tento rok bol pre nás mimoriadne úspešný,“ hovorí Peter Kudláč majiteľ Medovinárstva Apimed. „Podarilo sa nám získať 2 ocenenia z GREAT TASTE 2023 v Londýne, ktorá je považovaná za najväčšiu a najprestížnejšiu súťaž potravín a nápojov na svete. Medzi 500 členmi komisie sú nezávislí odborníci, gastrokritici a prevádzkari najznámejších reštaurácii a experti na gastronómiu. Po dôkladnom hodnotení prideľujú najlepším produktom 1, 2 alebo 3 hviezdičky. Medoviny APIMED dosiahli to najvyššie možné ocenenie 3 hviezdy za Staroslovanskú medovinu svetlú z agátového medu a 2 hviezdy za Staroslovanskú medovinu tmavú z lesného medu. Ocenenie GREAT TASTE je považované za Oskara vo svete gastronómie.“



Naša novinka medové frizzante „Buble Bee“ bola ocenená za unikátnu technológiu výroby, keď získala 1. miesto v kategórii Zelené podnikanie v envirosúťaži Atlas 2023 organizovanej VÚB bankou.

„No a prednedávnom si naša Bariková medovina priniesla zlatú medailu a titul „Best mead in the world“ ako Najlepšia medovina na svete, zo svetového včelárskeho kongresu Apimondia 2023 v Santiago de Chile“, čím sme úspešne zavŕšili tohtoročnú bohatú úrodu ocenení,“ dodáva Peter Kudláč.

Medovinárstvo Apimed otvorilo v roku 2019 jedinečný zážitkový areál Medolandia v Dolnej Krupej, ktorý ponúka svojim návštevníkom veľa možností na zoznámenie sa s medovinou, medom, včelími produktami a životom včiel. V letnom období je najväčším lákadlom romantické Rozárium Márie Henriety Chotekovej s tisíckami ruží a Včelárium so stovkami ďalších kvitnúcich rastlín. Od jesene do jari dominujú v návštevnosti Medolandie zážitkové degustácie medovín s majstrom medovinárom. Návštevník má celoročne možnosť zažiť komentované prehliadky exkluzívnych priestorov Medovej veže, degustačnej miestnosti s obrovitým včelím plástom, podzemných pivníc s archívom fliaš, či Salónika Ružovej grófky. Skvelý gastronomický zážitok môžete okúsiť v štýlovej reštaurácii Mária Henrieta, vsadenej do pôvodných 200 ročných priestorov.



Putovný pohár za Najlepšiu medovinu sveta, bol doteraz vystavený v zážitkovom areáli Medolandia v Dolnej Krupej, kde si ho mohli návštevníci pozrieť. „Keďže máme svoje obchody aj v Bratislave a v Trnave chceme, aby mali možnosť uvidieť putovný pohár aj ďalší naši zákazníci,“ hovorí Mária Kudláčová.

Zlatú medailu a putovný pohár za víťaznú Medovinu Barrique vystavíme v dňoch 7. – 21. novembra 2023 v medovom obchodíku v Bratislave, Krížna ulica 62, oproti tržnici na Trnavskom mýte, kde pozývame všetkých nadšencov a priaznivcov medoviny. Sme radi, že aj vďaka našim produktom sa Slovensko radí medzi svetovú špičku v kvalite medov a medových výrobkov,“ dodáva Mária Kudláčová.

www.apimed.sk

Komentáre