Biznis

Cestu lokálnym nákupným centrám ukazuje lučenecký M-MARKET

"Spoločnosť M-MARKET, a.s. akceleruje silný lokálny potenciál. Víziou predstavenstva je posilnenie bežiacich a štart úplne nových komerčných projektov. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 23. septembra 2020 8:30
Foto: M-MARKET, a.s.
Cieľom je rozvíjať koncept pôvodných obchodných centier Kocka a zároveň vytvárať širšiu štruktúru s etablovanými retailovými partnermi.

Vzhľadom k tomu, že kľúčovým nájomcom siete nákupných centier Kocka boli supermarkety CBA, po ukončení činnosti zo strany poľských majiteľov Enterprise Investors, boli tieto prevádzky určité obdobie nefunkčné. Ambíciou spoločnosti M-Market je preto širšia diverzifikácia nájomníkov. Jednu značku kotevného nájomcu tak postupne nahrádza viac renomovaných operátorov, napríklad reťazec Billa, COOP Jednota Slovensko alebo Tesco. Rokovania so zástupcami sietí pokračujú.

V Bratislave pripadá na jedného obyvateľa vyše 1000 m2 „áčkových“ nákupných plôch, a to sa ešte očakáva otvorenie Stanice Nivy (70 000 m2) a Eurovea 2 (25 000 m2). Priestor pre moderný retail je ale stále v regiónoch. Ukazuje to i minuloročný prieskum Shopping Centre Index, ktorý vydáva na Slovensku medzinárodná realitno-konzultačná spoločnosť CBRE. Práve menšie nákupné centrá s vyváženým mixom nájomcov sú agilné a mimoriadne životaschopné. Toto je vízia, ktorú naplno uchopil lučenecký M-Market. Tucet prevádzok siete KOCKA dnes dláždi cestu pre lokálne nákupné centrá.

OC Kocka a OC Kocka mini boli vytvárané už vo fáze konceptu v súlade s nastupujúcim trendom moderných lokálnych nákupných centier. Pandémia COVID-19 a opatrenia s ňou spojené len umocnili vzťah zákazníkov k lokalite a k nákupom v blízkosti svojho domova,“ vysvetľuje predseda predstavenstva a prezident spoločnosti M-MARKET, a.s. Marian Šufliarsky a konkretizuje: „Sieť obchodných centier Kocka začala rásť otvorením pilotnej prevádzky v Senci v roku 2012 a dnes ju tvorí dvanásť samostatných centier. Budovy, ktorým sme vdýchli nový život boli často zdevastované, morálne i technicky zastarané. Na rozdiel povedzme od tržníc, na ktorých obnovu mestá a obce dostávajú dotácie a regionálne príspevky, sieť centier Kocka budujeme zo stopercentne vlastných zdrojov.

M-MARKET, a.s. je významnou slovenskou investičnou spoločnosťou sídliacou v Lučenci. Charakter jej pôsobenia na trhu je od roku 1997 zachytený v prenájme nehnuteľností, ďalej v správcovských a developerských činnostiach a tiež facility managemente. Medzi známy projekt spoločnosti patrí sieť nákupných a obchodných centier KOCKA. Je hrdým správcom Nadácie M-MARKET.

Komentáre