Biznis

Aktívnemu starnutiu pomáhajú aj úspešné firmy

"Spoločnosť EU Poultry, najväčší spracovateľ hydiny a hydinových výrobkov na Slovensku, sa aj tento rok zapojila do podpory zraniteľných komunít. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, včera 9:00
Foto: EU Poultry
V rámci svojho dlhodobého záväzku k spoločenskej zodpovednosti sa spoločnosť stala hrdým partnerom výnimočného podujatia zameraného na seniorov – 9. ročníka ocenenia SENIOR FRIENDLY 2024. Slávnostné vyhlásenie výsledkov ocenenia sa uskutočnilo v piatok 18. októbra v historických priestoroch Zichyho paláca v Bratislave. Toto prestížne spoločenské podujatie každoročne oceňuje osobnosti a organizácie, ktoré sa významne podieľajú na podpore seniorskej komunity na Slovensku.

Jedno z hlavných ocenení „Cenu Eduarda Kukana“ odovzdal konateľ EU Poultry, Dmytro Borodavka, významnej osobnosti slovenskej medicíny – profesorovi Dušanovi Hamarovi. Profesor Hamar, renomovaný športový lekár a vedec, je emeritným profesorom na katedre biologických a lekárskych vied. Jeho nezmazateľným prínosom pre seniorov je okrem iného založenie Centra aktívneho starnutia na Fakulte telesnej výchovy a športu UK.

Toto centrum sa zameriava na podporu aktívneho a zdravého starnutia, pričom seniorom ponúka nielen pohybové aktivity, ale aj vzdelávacie programy zamerané na manažment fyzickej aktivity v domácom prostredí, výživu a sociálne aktivity. Programy Centra aktívneho starnutia prispievajú k zlepšovaniu kvality života seniorov a podporujú ich nezávislosť.

EU Poultry si uvedomuje dôležitosť podpory tých, ktorí nás potrebujú najviac, a seniori sú jednou z týchto kľúčových skupín. Sme hrdí, že môžeme byť súčasťou podujatia SENIOR FRIENDLY a týmto spôsobom prispieť k zlepšovaniu života starších ľudí na Slovensku,“ uviedol Dmytro Borodavka.

O spoločnosti EU Poultry s.r.o.
Sme slovenská firma, špecialista na spracovanie a distribúciu vysokokvalitného kuracieho mäsa a mäsových výrobkov. Dodávame produkty do 22 európskych krajín. Ročne spracujeme vyše 40 tisíc ton hydinového mäsa. Za rok 2023 sme dosiahli tržby viac ako 158 miliónov eur. Naše výrobné a skladovacie zariadenia máme od roku 2017 pri obci Horné Saliby. Zamestnávame vyše 300 ľudí. Sme členom Únie hydinárov Slovenska. EU Poultry s.r.o. nájdete na https://poultryeu.eu/ a tiež na sociálnych sieťach YouTube, Facebook a LinkedIn

Komentáre